iltasyazilim
FD Üye
Tam Ölçü Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
*2 yumurta (1 inin sarısı üzeri için ayrılacak)
*Yarım su bardağı pudra şekeri
*125 gram yumuşamiş tereyağ
*Küçük çay bardağıyla 1 bardak sıvı yağ
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*44 5 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)
Şerbeti için
*3 su bardağı şeker
*3 5 su bardağı su
*6 damla limon suyu
Tam Ölçü Şekerpare Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz
*Şekerle suyu karıştırıp ocağa alın
*Şeker eriyinceye kadar karıştırarak kaynatın
*Fokurdamaya başlayınca ocağın altını kısın ve 15 dk kadar daha kaynatın
*Daha sonra limon suyunu ekleyip karıştırın
*Ve şerbeti soğumaya bırakın
*Hamur malzemelerini un, kabartma tozu ve vanilya hariç yoğurma kabına alin ve iyice karıştırın
*Daha sonra unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin ekleyin (Hamur elinizi bıraktığında un eklemeyi bırakın)
*Tepsinize yağlı kağıt serin
*Hamurlarınıza şeklini verin
*Üzerine yumurta sarısı sürüp, çatalla çizikler atarak şeklini verin
*Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin (Benimkiler 25 dakikada pişti) Ben pişirme kağıdını tepsiden alıp şerbetini o şekilde döktüm
*Soğuyan şerbeti sıcak tatlının üzerine dökün ve şerbetini çekmesi için üzerine tepsi kapatın
*Soğuduktan sonra servise hazır Afiyet olsun
*2 yumurta (1 inin sarısı üzeri için ayrılacak)
*Yarım su bardağı pudra şekeri
*125 gram yumuşamiş tereyağ
*Küçük çay bardağıyla 1 bardak sıvı yağ
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*44 5 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)
Şerbeti için
*3 su bardağı şeker
*3 5 su bardağı su
*6 damla limon suyu
Tam Ölçü Şekerpare Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz
*Şekerle suyu karıştırıp ocağa alın
*Şeker eriyinceye kadar karıştırarak kaynatın
*Fokurdamaya başlayınca ocağın altını kısın ve 15 dk kadar daha kaynatın
*Daha sonra limon suyunu ekleyip karıştırın
*Ve şerbeti soğumaya bırakın
*Hamur malzemelerini un, kabartma tozu ve vanilya hariç yoğurma kabına alin ve iyice karıştırın
*Daha sonra unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin ekleyin (Hamur elinizi bıraktığında un eklemeyi bırakın)
*Tepsinize yağlı kağıt serin
*Hamurlarınıza şeklini verin
*Üzerine yumurta sarısı sürüp, çatalla çizikler atarak şeklini verin
*Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin (Benimkiler 25 dakikada pişti) Ben pişirme kağıdını tepsiden alıp şerbetini o şekilde döktüm
*Soğuyan şerbeti sıcak tatlının üzerine dökün ve şerbetini çekmesi için üzerine tepsi kapatın
*Soğuduktan sonra servise hazır Afiyet olsun