Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tam Ölçü Şekerpare

Tam Ölçü Şekerpare

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Tam Ölçü Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler Şerbeti için;


*4 bardağı su
*3 5 su bardağı şeker
*Çeyrek limon

Hamuru için;


*2 yumurta (bir sari üzeri için ayrılacak)
*Yarım su bardağı pudra şekeri
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı irmik
*2 dolu yemek kaşığı tereyağı (dileyen margarin de kullanabilir)
*1 çay bardağı yoğurt
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*34 su bardağı un

Tam Ölçü Şekerpare Tarifi Yapılışı
1
*Önce şerbeti hazırlıyoruz ki soğusun
*4 bardak su ve 3 5 bardak şekeri ocağa alıyoruz
*Kaynayınca altını kısığa alıp limonu sıkıyoruz ve 13 dakika kaynatıyoruz (dakikaya dikkat edin az kaynarsa lazzetsiz, çok kaynarsa katılaşır ve tatlımız kuru kalır şerbeti çekmez) daha sonra ocağı söndürüp tenceremizi kenara alıyoruz
*Hamuru için pudra şekerini ve yumurtaları mikserle 2 dakika çırpıyoruz daha sonra oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, yoğurdu ve sıvı yağını ekliyoruz tekrar 1 dakika çırpıyoruz
*Sonra bir bardak un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip 15 20 saniye çırpıyoruz
*Artık mikseri bırakıp elle yoğurmaya geçebiliriz
*Azar azar unumuzu ekleyip iyice yoğuruyoruz ele yapışmayı biraktığı an un koymayı kesiyoruz
*Hamurumuz yumuşak olacak ki şerbeti çeksin
*Unun cinsine göre miktar değişiyor
*Benim hamurum 3 bardak da kıvama geldi
*Sert olursa biraz daha yoğurt ekleyerek yumuşatabilirsiniz
*Daha sonra yağlanmış tepsiye yassı veya yuvarlak olarak şekil verip diziyoruz
*Ayırdığımız yumurta sarısını üzerlerine sürüp çatalla çizgiler atıyoruz
*180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz
*Fırından çıkar çıkmaz oda sıcaklığındaki şerbetimizi kepçeyle üzerlerine gezdirerek döküyoruz
*Var ise hindistan cevizi ve antep fıstığıyla süsleyebiliriz Kısa sürede şerbetini çekecektir
*2 3 saat dinlendirdikten sonra yiyoruz
*Yaklaşık 20 şekerpare çıkıyor Afiyet olsun
 
858,498Konular
982,055Mesajlar
30,042Kullanıcılar
SarrafffSon üye
Üst Alt