iltasyazilim
FD Üye
Tam Ölçülü Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı bulgur
*8 yemek kaşığı sıvı yağ
*Yarım çay bardağından biraz fazla tel şehriye
*1 tatlı kaşığı tuz( isteğe göre tuz miktarı azaltıp çoğaltılabilir )
*1 tatlı kaşığı tereyağı
*3 5 su bardağı su
Tam Ölçülü Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar denemiş tam ölçüde bulgur pilavı
Önce bulgur pilavı yıkanır ve su da 5 dk kadar bekletilir
Tencereye sıvı yağ ve tereyağı eklenir Ardından şehriyeler kavrulur Suyunu süzdüğümüz bulguru kavrulmuş şehriyenin üzerine ekliyoruz Bulgur ve şehriyeyle kavrulur 5 dk kadar kısık ateşte sonra kaynamış suyu üzerine ilave edip kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz Bulgur suyunu çektiğinde bulguru ocaktan alabilirsiniz ) Afiyet olsun arkadaşlar ??
*2 su bardağı bulgur
*8 yemek kaşığı sıvı yağ
*Yarım çay bardağından biraz fazla tel şehriye
*1 tatlı kaşığı tuz( isteğe göre tuz miktarı azaltıp çoğaltılabilir )
*1 tatlı kaşığı tereyağı
*3 5 su bardağı su
Tam Ölçülü Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar denemiş tam ölçüde bulgur pilavı
Önce bulgur pilavı yıkanır ve su da 5 dk kadar bekletilir
Tencereye sıvı yağ ve tereyağı eklenir Ardından şehriyeler kavrulur Suyunu süzdüğümüz bulguru kavrulmuş şehriyenin üzerine ekliyoruz Bulgur ve şehriyeyle kavrulur 5 dk kadar kısık ateşte sonra kaynamış suyu üzerine ilave edip kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz Bulgur suyunu çektiğinde bulguru ocaktan alabilirsiniz ) Afiyet olsun arkadaşlar ??