Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tam Ölçülü Bulgur Pilavı

Tam Ölçülü Bulgur Pilavı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Tam Ölçülü Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

*2 su bardağı pilavlık bulgur
*3 orta boy domates
*68 adet sivri biber
*2 orta boy soğan
*Sıvı yağ
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı kırmızı biber
*2 tatlı kaşığı kuru nane
*1 çay kaşığı pul biber
*4, 5 – 5 bardak soğuk su

Tam Ölçülü Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Soğanlar, kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesler, tırnak boyunca kesilmiş biberler sıvı yağda 34 dakika kadar kavrulur Üzerine yıkanmış ve suyu süzülmüş bulgur ve salça ilave edilir ve yaklaşık 10 dakika orta ateşte kavrulur Bu esnada baharatlar, tuz ve nane eklenir Kavurma işlemi bittikten sonra suyu da eklenerek pişmeye bırakılır Arada alt üst ederek aynı oranda pişmesini sağlayabilirsiniz
Yaklaşık 30 dakika sonra suyunu çekmiş olacaktır Altını kapatıp, üzerine havlu kağıt kapattıktan sonra biraz dinlendirin ve pilavınız servise hazırdır
Afiyet olsun
Domateslerinizi çok minik doğrarsanız pişerken erir ve kaybolurlar Ağzınıza tane tane gelmesini istiyorsanız biraz daha büyük doğramanızı tavsiye ederim Ayrıca bulgur pilavının en yakışanı nane ve soğandır Elinizi korkak alıştırmayın
 
858,497Konular
981,907Mesajlar
29,932Kullanıcılar
rootaizenSon üye
Üst Alt