iltasyazilim
FD Üye
Tam Ölçülü Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı pilavlık bulgur
*3 orta boy domates
*68 adet sivri biber
*2 orta boy soğan
*Sıvı yağ
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı kırmızı biber
*2 tatlı kaşığı kuru nane
*1 çay kaşığı pul biber
*4, 5 – 5 bardak soğuk su
Tam Ölçülü Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Soğanlar, kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesler, tırnak boyunca kesilmiş biberler sıvı yağda 34 dakika kadar kavrulur Üzerine yıkanmış ve suyu süzülmüş bulgur ve salça ilave edilir ve yaklaşık 10 dakika orta ateşte kavrulur Bu esnada baharatlar, tuz ve nane eklenir Kavurma işlemi bittikten sonra suyu da eklenerek pişmeye bırakılır Arada alt üst ederek aynı oranda pişmesini sağlayabilirsiniz
Yaklaşık 30 dakika sonra suyunu çekmiş olacaktır Altını kapatıp, üzerine havlu kağıt kapattıktan sonra biraz dinlendirin ve pilavınız servise hazırdır
Afiyet olsun
Domateslerinizi çok minik doğrarsanız pişerken erir ve kaybolurlar Ağzınıza tane tane gelmesini istiyorsanız biraz daha büyük doğramanızı tavsiye ederim Ayrıca bulgur pilavının en yakışanı nane ve soğandır Elinizi korkak alıştırmayın
*2 su bardağı pilavlık bulgur
*3 orta boy domates
*68 adet sivri biber
*2 orta boy soğan
*Sıvı yağ
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı kırmızı biber
*2 tatlı kaşığı kuru nane
*1 çay kaşığı pul biber
*4, 5 – 5 bardak soğuk su
Tam Ölçülü Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Soğanlar, kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesler, tırnak boyunca kesilmiş biberler sıvı yağda 34 dakika kadar kavrulur Üzerine yıkanmış ve suyu süzülmüş bulgur ve salça ilave edilir ve yaklaşık 10 dakika orta ateşte kavrulur Bu esnada baharatlar, tuz ve nane eklenir Kavurma işlemi bittikten sonra suyu da eklenerek pişmeye bırakılır Arada alt üst ederek aynı oranda pişmesini sağlayabilirsiniz
Yaklaşık 30 dakika sonra suyunu çekmiş olacaktır Altını kapatıp, üzerine havlu kağıt kapattıktan sonra biraz dinlendirin ve pilavınız servise hazırdır
Afiyet olsun
Domateslerinizi çok minik doğrarsanız pişerken erir ve kaybolurlar Ağzınıza tane tane gelmesini istiyorsanız biraz daha büyük doğramanızı tavsiye ederim Ayrıca bulgur pilavının en yakışanı nane ve soğandır Elinizi korkak alıştırmayın