iltasyazilim
FD Üye
Tam Ölçülü İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler Hamur Malzemesi
*3 su bardağı köftelik bulgur
*3 5 su bardağı su
*3 su bardağına yakın un
*1 adet yumurta
*1 yemek kaşığı karışık salça
*Tuz
İç malzemesi
*250 gram kıyma
*5 adet kuru soğan
*yarım paket margarin veya tereyağı
*1 fincan sıvı yağ
*Yarım çay bardağı iri dövülmüş ceviz içi
*Pul biber, karabiber tuz
*Kızartmak için sıvı yağ
Tam Ölçülü İçli Köfte Tarifi Yapılışı
Öncelikle iç malzemesini yapalım soğanları doğrayıp tavamıza alalım, yağlarını katıp biraz soteleyelim ,kıymasını katıp kavuralım Pulbiber, karabiber, tuzunu atıp karıştırıp ocağın altını kapatalım Cevizini de katıp karıştırdıktan sonra buzdolabında iyice soğutalım iç harcını akşamdan yapıp dolaba korsak daha iyi olur
Hamuru için Öncelikle hamur yoğurma kabına bulgurumuzu bırakalım Suyunu katıp karıştırıp on dakika dinlendirelim sonra diğer malzemelerini katıp iyice yoğuralım ele yapışmayacak şekilde olsun Hamurdan cevizden büyükçe parçalar koparalım yuvarlayıp parmağımızı suya batırarak oyup içine kıymadan ikişer çay kaşığı kadar bırakıp hamuru elimizin içinde çevirerek ağzını kapatalım Hamur sertleşirse azar azar su katıp yoğurabilirsiniz yumuşaklığını siz kendinize göre ayarlayabilirsiniz Hamuru bu şekilde bitirdikten sonra tavada bol yağda ister kızarma isterseniz tencereye yarısından fazla su koyup tuz atıp kaynatın bir tatlı kaşığı tuz atıp köfteleri içine atın arasıra karıştırın köfteler suyun yüzeyine çıktığında pişmiş demektir Ben yarısını haşladım yarısını da kızarttım Kolay gelsin afiyet olsun Hayırlı İftarlar
*3 su bardağı köftelik bulgur
*3 5 su bardağı su
*3 su bardağına yakın un
*1 adet yumurta
*1 yemek kaşığı karışık salça
*Tuz
İç malzemesi
*250 gram kıyma
*5 adet kuru soğan
*yarım paket margarin veya tereyağı
*1 fincan sıvı yağ
*Yarım çay bardağı iri dövülmüş ceviz içi
*Pul biber, karabiber tuz
*Kızartmak için sıvı yağ
Tam Ölçülü İçli Köfte Tarifi Yapılışı
Öncelikle iç malzemesini yapalım soğanları doğrayıp tavamıza alalım, yağlarını katıp biraz soteleyelim ,kıymasını katıp kavuralım Pulbiber, karabiber, tuzunu atıp karıştırıp ocağın altını kapatalım Cevizini de katıp karıştırdıktan sonra buzdolabında iyice soğutalım iç harcını akşamdan yapıp dolaba korsak daha iyi olur
Hamuru için Öncelikle hamur yoğurma kabına bulgurumuzu bırakalım Suyunu katıp karıştırıp on dakika dinlendirelim sonra diğer malzemelerini katıp iyice yoğuralım ele yapışmayacak şekilde olsun Hamurdan cevizden büyükçe parçalar koparalım yuvarlayıp parmağımızı suya batırarak oyup içine kıymadan ikişer çay kaşığı kadar bırakıp hamuru elimizin içinde çevirerek ağzını kapatalım Hamur sertleşirse azar azar su katıp yoğurabilirsiniz yumuşaklığını siz kendinize göre ayarlayabilirsiniz Hamuru bu şekilde bitirdikten sonra tavada bol yağda ister kızarma isterseniz tencereye yarısından fazla su koyup tuz atıp kaynatın bir tatlı kaşığı tuz atıp köfteleri içine atın arasıra karıştırın köfteler suyun yüzeyine çıktığında pişmiş demektir Ben yarısını haşladım yarısını da kızarttım Kolay gelsin afiyet olsun Hayırlı İftarlar