nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Bütün Ölçülü İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı irmik
*1 çay bardağı un
*1 5 su bardağı şeker
*1 5 su bardağı su
*1 5 su bardağı süt
*125 gr tereyağı veya 1 nehir bardağı değişken yağ
*1 çay bardağı kırılmış ceviz (isteğe tabi)
Tercihen:
*1 yemek yemek kaşığı pekmez (ben pekmez kullanmadım)
Bütün Ölçülü İrmik Helvası Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar Daha önce birkaç helva tarifi paylaştığım oldu Bu tarifi görünce denemeye karar verdim Sonuç mükemmel **Şeker ve suyu tencereye alıp kaynamaya bırakın Tereyağını tencereye alıp eritin İrmik ve unu katıp rengi altın sarısı olana dek karıştırarak kavurun Kaynayan şerbete sütü ve pekmezi (isteğe ast) ekleyip karıştırın ve irmiğe ek edin (Yani irmik de, şerbet de sıcak olacak) Cevizi de ekleyip karıştırın Tahta kaşıkla 5 dakika dek karıştırarak pişirin Ilk sıcaklığı geçince yani 15 dakika dek daha sonra elinizle veya kaşıkla şekil vererek servis tabağına dizin Fıstık, toz Antep fıstığı, ceviz ya da bademle süsleyerek servis edin Afiyet olsun
ANEKDOT: Bu nefis tanım için Cahide Sultan hanıma teşekkür ederim
*1 su bardağı irmik
*1 çay bardağı un
*1 5 su bardağı şeker
*1 5 su bardağı su
*1 5 su bardağı süt
*125 gr tereyağı veya 1 nehir bardağı değişken yağ
*1 çay bardağı kırılmış ceviz (isteğe tabi)
Tercihen:
*1 yemek yemek kaşığı pekmez (ben pekmez kullanmadım)
Bütün Ölçülü İrmik Helvası Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar Daha önce birkaç helva tarifi paylaştığım oldu Bu tarifi görünce denemeye karar verdim Sonuç mükemmel **Şeker ve suyu tencereye alıp kaynamaya bırakın Tereyağını tencereye alıp eritin İrmik ve unu katıp rengi altın sarısı olana dek karıştırarak kavurun Kaynayan şerbete sütü ve pekmezi (isteğe ast) ekleyip karıştırın ve irmiğe ek edin (Yani irmik de, şerbet de sıcak olacak) Cevizi de ekleyip karıştırın Tahta kaşıkla 5 dakika dek karıştırarak pişirin Ilk sıcaklığı geçince yani 15 dakika dek daha sonra elinizle veya kaşıkla şekil vererek servis tabağına dizin Fıstık, toz Antep fıstığı, ceviz ya da bademle süsleyerek servis edin Afiyet olsun
ANEKDOT: Bu nefis tanım için Cahide Sultan hanıma teşekkür ederim