iltasyazilim
FD Üye
Tam Ölçülü Pastane Tuzlu Kuru Pastası (Kıyır Kıyır) Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket margarin (Oda Sıcaklığında)
*5 yemek kaşığı sirke
*2 yumurta
*3 yemek kaşığı yoğurt
*1 5 tatlı kaşığı tuz
*1 paket kabartma tozu
*1 çay bardağı sıvı yağ
*5 su bardağı un
Üzeri İçin:
*Çörek Otu
*Susam
*2 adet yumurta sarısı
Tam Ölçülü Pastane Tuzlu Kuru Pastası (Kıyır Kıyır) Tarifi Yapılışı Yumurtaları, sıvı yağını ve sirkeyi ve yoğurdu bir kaba alıp pürüz kalmayana kadar çırpın Ardından tuzu, margarini ve diğer malzemeleri karıştırıp yoğurun iyice
En son kabartma tozunu katıp tekrar yoğurun Sert olmayan, ele yapışmayan bir hamur elde edeceksiniz
Şekil verip yağlı tepsiye dizin Üzerine yumurta sarısı sürüp tercihe göre susam ya da çörek otu serpin 180 derece önceden iyice ısıtılmış fırına verin Tam ısınmamış fırına koymayın Kıyır kıyır ağızda dağılan türde istediğim hamur işlerini fırının fanlı kısmında pişiriyorum ben
Maksimum 15 dakika pişirin
Afiyet olsun
*1 paket margarin (Oda Sıcaklığında)
*5 yemek kaşığı sirke
*2 yumurta
*3 yemek kaşığı yoğurt
*1 5 tatlı kaşığı tuz
*1 paket kabartma tozu
*1 çay bardağı sıvı yağ
*5 su bardağı un
Üzeri İçin:
*Çörek Otu
*Susam
*2 adet yumurta sarısı
Tam Ölçülü Pastane Tuzlu Kuru Pastası (Kıyır Kıyır) Tarifi Yapılışı Yumurtaları, sıvı yağını ve sirkeyi ve yoğurdu bir kaba alıp pürüz kalmayana kadar çırpın Ardından tuzu, margarini ve diğer malzemeleri karıştırıp yoğurun iyice
En son kabartma tozunu katıp tekrar yoğurun Sert olmayan, ele yapışmayan bir hamur elde edeceksiniz
Şekil verip yağlı tepsiye dizin Üzerine yumurta sarısı sürüp tercihe göre susam ya da çörek otu serpin 180 derece önceden iyice ısıtılmış fırına verin Tam ısınmamış fırına koymayın Kıyır kıyır ağızda dağılan türde istediğim hamur işlerini fırının fanlı kısmında pişiriyorum ben
Maksimum 15 dakika pişirin
Afiyet olsun