iltasyazilim
FD Üye
Tam Ölçülü Pratik Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım çay bardağı zeytinyağı
*1 orta boy soğan
*1 orta boy patates
*1 orta boy havuç
*1 çay bardağı kırmızı mercimek
*1 yemek kaşığı pirinç
*67 su bardağı sıcak su (ben 6 bardak kullandım)
*Tuz
Sosu için;
*1 tatlı kaşığı Tereyağı
*1 çay kaşığı Nane
*1 çay kaşığı Pul biber
Tam Ölçülü Pratik Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı Tencereyi ocağa alalım zeytin yağını ekleyelim, küp küp doğradığımız soğanları ilave edelim 23 dakika kavuralım Rendelemiş olduğumuz patates ve havuçları da ilave edelim 34 dakika soteleyelim patates ve havuç*yumuşadıktan sonra yıkamış olduğumuz kırmızı mercimeği pirinci ekleyelim, ardından sıcak suyu, tuzu ekleyip kapağını kapatıp ocağın en küçük gözünde 15 dakika kaynatalım Mercimeğin piştiğinden emin olduktan sonra çorbayı blendırdan geçirelim Bir tavada da sosu hazırlayalım olan sosumuzu da tencereye boşaltalım
Deneyeceklere afiyet olsun
*Yarım çay bardağı zeytinyağı
*1 orta boy soğan
*1 orta boy patates
*1 orta boy havuç
*1 çay bardağı kırmızı mercimek
*1 yemek kaşığı pirinç
*67 su bardağı sıcak su (ben 6 bardak kullandım)
*Tuz
Sosu için;
*1 tatlı kaşığı Tereyağı
*1 çay kaşığı Nane
*1 çay kaşığı Pul biber
Tam Ölçülü Pratik Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı Tencereyi ocağa alalım zeytin yağını ekleyelim, küp küp doğradığımız soğanları ilave edelim 23 dakika kavuralım Rendelemiş olduğumuz patates ve havuçları da ilave edelim 34 dakika soteleyelim patates ve havuç*yumuşadıktan sonra yıkamış olduğumuz kırmızı mercimeği pirinci ekleyelim, ardından sıcak suyu, tuzu ekleyip kapağını kapatıp ocağın en küçük gözünde 15 dakika kaynatalım Mercimeğin piştiğinden emin olduktan sonra çorbayı blendırdan geçirelim Bir tavada da sosu hazırlayalım olan sosumuzu da tencereye boşaltalım
Deneyeceklere afiyet olsun