iltasyazilim
FD Üye
Tam Ölçülü Revani Tarifi İçin Malzemeler
*3 yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*8 yemek kaşığı irmik
*7 yemek kaşığı un
*1 su bardağından 2 parmak eksik süt
*(süt yerine 1 su bardağı yoğurtta kullanabilirsiniz)
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 paket* vanilya
*1 paket* kabartmatozu
*1 adet portakal kabuğu rendesi
Üzeri için;
*2 poset kremsanti
*1, 5 su bardağı süt
Şerbeti için;
*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
Tam Ölçülü Revani Tarifi Yapılışı
1
*İlk önce şerbeti hazırlamaya başlayalım
*2 su bardağı şeker ve 2 su bardağı su bir tencereye alınarak kaynatılır
*Kaynayınca altı kısılır ve 23 damla limon damlatılarak 5 dk sonra ocağın altı kapatılır
*Bir kenara alınarak soğumaya bırakılır
*Yumurta ve şeker mikser yardımıyla 5 dk çırpılır
*Diğer malzemelerde ilave edilerek çırpılır ve yağlanmış dikdörtgen borcama dökülür
*170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirildikten sonra fırın sadece alt pişirmeye alınarak bir 5 dk da öyle pişirilerek fırından alınır
*İlk sıcaklığı çıkınca oda ısısına gelmiş olan şerbet üzerine dökülür ve soğumaya bırakılır
*Kreması için; 2 poşet kremşanti çırpma kabına alınarak 1, 5 su bardağı sütle çırpılır Soğuması için buz dolabına koyulur
*İyice soğuyan revaninin üzerine kremşanti sürülür Kremşantiden birazda üst süslemesi için ayrılır
*Süsleme için ayrılan kremşanti krema torbası veya şırınga yardımıyla kare kare dilimlenmiş revanimizi süsleyebilirsiniz
*Buz dolabında dinlendirerek servis edebilirsiniz
Afiyet Olsun
*3 yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*8 yemek kaşığı irmik
*7 yemek kaşığı un
*1 su bardağından 2 parmak eksik süt
*(süt yerine 1 su bardağı yoğurtta kullanabilirsiniz)
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 paket* vanilya
*1 paket* kabartmatozu
*1 adet portakal kabuğu rendesi
Üzeri için;
*2 poset kremsanti
*1, 5 su bardağı süt
Şerbeti için;
*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
Tam Ölçülü Revani Tarifi Yapılışı
1
*İlk önce şerbeti hazırlamaya başlayalım
*2 su bardağı şeker ve 2 su bardağı su bir tencereye alınarak kaynatılır
*Kaynayınca altı kısılır ve 23 damla limon damlatılarak 5 dk sonra ocağın altı kapatılır
*Bir kenara alınarak soğumaya bırakılır
*Yumurta ve şeker mikser yardımıyla 5 dk çırpılır
*Diğer malzemelerde ilave edilerek çırpılır ve yağlanmış dikdörtgen borcama dökülür
*170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirildikten sonra fırın sadece alt pişirmeye alınarak bir 5 dk da öyle pişirilerek fırından alınır
*İlk sıcaklığı çıkınca oda ısısına gelmiş olan şerbet üzerine dökülür ve soğumaya bırakılır
*Kreması için; 2 poşet kremşanti çırpma kabına alınarak 1, 5 su bardağı sütle çırpılır Soğuması için buz dolabına koyulur
*İyice soğuyan revaninin üzerine kremşanti sürülür Kremşantiden birazda üst süslemesi için ayrılır
*Süsleme için ayrılan kremşanti krema torbası veya şırınga yardımıyla kare kare dilimlenmiş revanimizi süsleyebilirsiniz
*Buz dolabında dinlendirerek servis edebilirsiniz
Afiyet Olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.