iltasyazilim
FD Üye
Tam Ölçülü Revani Tarifi İçin Malzemeler
*4 yumurta
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 su bardağı un
*1 su bardağı irmik
*1 çay bardağı toz şeker
*1 su bardağı yoğurt
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1 limonun kabuğu
Şerbeti için;
*5 su bardağı su
*4 su bardağı şeker
*23 damla limon
Tam Ölçülü Revani Tarifi Yapılışı Hayırlı Cumalar
Öncelikle şerbet için şeker ve su karıştırılarak ocağa alınır ve kaynamaya bırakılır Kıvam bulmaya başlayınca limon suyu eklenir 3 dakika daha kaynatılır ve ocaktan alınıp soğumaya bırakılır
Fırın 180° ayarlanır ve ısınmaya bırakılır
Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır Ardından sırayla sıvı malzemeler eklenir ve çırpılır Un, irmik ve kabartma tozu eklenir En son limonun kabuğu rendelenir ve güzelce karıştırılır Yağlanmış kare borcama dökülür ve kaşığın tersi ile tepsiye eşit şekilde yayılır Eğer ince dilim revani seviyorsanız uzun borcamı tercih edebilirsiniz Önceden ısıtılmış fırına verilir
Üzeri nar gibi kızarınca fırından alınır ve ilk sıcaklığının çıkması için 2 dakika bekletir Ardından soğuk şerbet dökülür Çekmesi için en az bir saat bekletmelisiniz Şerbetini çektikten sonra kare şeklinde dilimleyerek servis edebilirsiniz
Afiyet olsun
*4 yumurta
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 su bardağı un
*1 su bardağı irmik
*1 çay bardağı toz şeker
*1 su bardağı yoğurt
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1 limonun kabuğu
Şerbeti için;
*5 su bardağı su
*4 su bardağı şeker
*23 damla limon
Tam Ölçülü Revani Tarifi Yapılışı Hayırlı Cumalar
Öncelikle şerbet için şeker ve su karıştırılarak ocağa alınır ve kaynamaya bırakılır Kıvam bulmaya başlayınca limon suyu eklenir 3 dakika daha kaynatılır ve ocaktan alınıp soğumaya bırakılır
Fırın 180° ayarlanır ve ısınmaya bırakılır
Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır Ardından sırayla sıvı malzemeler eklenir ve çırpılır Un, irmik ve kabartma tozu eklenir En son limonun kabuğu rendelenir ve güzelce karıştırılır Yağlanmış kare borcama dökülür ve kaşığın tersi ile tepsiye eşit şekilde yayılır Eğer ince dilim revani seviyorsanız uzun borcamı tercih edebilirsiniz Önceden ısıtılmış fırına verilir
Üzeri nar gibi kızarınca fırından alınır ve ilk sıcaklığının çıkması için 2 dakika bekletir Ardından soğuk şerbet dökülür Çekmesi için en az bir saat bekletmelisiniz Şerbetini çektikten sonra kare şeklinde dilimleyerek servis edebilirsiniz
Afiyet olsun