iltasyazilim
FD Üye
Tam Ölçülü Tereyağlı Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*1 pardak pirinç
*Yarım çay bardağı tel ya da arpa şehriye
*1 adet tavuk bulyon
*Yarım yemek kaşığı tereyağ
*Sıvıyağ
*1, 5 bardak soğuk su
*Tuz
Tam Ölçülü Tereyağlı Pilav Tarifi Yapılışı Pirinçler kaynamış suda 1 tatlı kaşığı tuz ile ıslatılıp yarım saat kadar bekletilir
İyice yıkanır ve suyu süzülür
Şehriye sıvı yağda kavrukduktan sonra suyu süzülmüş pirinçler ve tuzu eklenerek yaklasik 15 dakika kadar sürekli kavrulur
Pilavın en önemli noktası pirinçleri çok güzel kavrulmasıdır
Öncelikle kavrulurken birbirine yapışırlar
Bir süre sonra renkleri beyazdan şeffafa döner ve karıştırma aşamasında kendini iyice salar
Karıştırırken sizi zorlamadığını düşündüğünüz an pirinçler suya hazır demektir
1, 5 bardak su tavaya eklenir
Üzerine bulyon ve tereyağ resimdeki gibi koyulur
Arada karıştırarak malzemelerin birbirine geçmesi sağlanır
Harlı ateşte kaynayana kadar beklenir ve kaynadıktan sonra kısık ateşe alınır
Altını kısınca hiç karıştırmayalım
Suyunu çekip üstü göz göz olunca altı kapatılır Üzerine kağıt havlu koyulur ve kapağı kapatılıp dinlenmeye birakilir
15 dakika sonra servise hazırdır
Püf nokta: Pilavınızı ilk karıştırdığınızda servis kepçesinin sapı ile karıştırın ki birbirine yapışıp hamurlaşmasın
Pilavımın ölçüsü her zaman 1’e 1, 5 sudur
Pirince göre değişiklik gösterebilir tatmadan kapatmayın altını
Ölçünüzü kalabalığa göre bu ayarda artırabilirsiniz
Afiyet olsun
*1 pardak pirinç
*Yarım çay bardağı tel ya da arpa şehriye
*1 adet tavuk bulyon
*Yarım yemek kaşığı tereyağ
*Sıvıyağ
*1, 5 bardak soğuk su
*Tuz
Tam Ölçülü Tereyağlı Pilav Tarifi Yapılışı Pirinçler kaynamış suda 1 tatlı kaşığı tuz ile ıslatılıp yarım saat kadar bekletilir
İyice yıkanır ve suyu süzülür
Şehriye sıvı yağda kavrukduktan sonra suyu süzülmüş pirinçler ve tuzu eklenerek yaklasik 15 dakika kadar sürekli kavrulur
Pilavın en önemli noktası pirinçleri çok güzel kavrulmasıdır
Öncelikle kavrulurken birbirine yapışırlar
Bir süre sonra renkleri beyazdan şeffafa döner ve karıştırma aşamasında kendini iyice salar
Karıştırırken sizi zorlamadığını düşündüğünüz an pirinçler suya hazır demektir
1, 5 bardak su tavaya eklenir
Üzerine bulyon ve tereyağ resimdeki gibi koyulur
Arada karıştırarak malzemelerin birbirine geçmesi sağlanır
Harlı ateşte kaynayana kadar beklenir ve kaynadıktan sonra kısık ateşe alınır
Altını kısınca hiç karıştırmayalım
Suyunu çekip üstü göz göz olunca altı kapatılır Üzerine kağıt havlu koyulur ve kapağı kapatılıp dinlenmeye birakilir
15 dakika sonra servise hazırdır
Püf nokta: Pilavınızı ilk karıştırdığınızda servis kepçesinin sapı ile karıştırın ki birbirine yapışıp hamurlaşmasın
Pilavımın ölçüsü her zaman 1’e 1, 5 sudur
Pirince göre değişiklik gösterebilir tatmadan kapatmayın altını
Ölçünüzü kalabalığa göre bu ayarda artırabilirsiniz
Afiyet olsun