iltasyazilim
FD Üye
Tam Tadında Benim Pizzam Tarifi İçin Malzemeler Hamur için;
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 yumurta
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 paket dr otker instant kuru maya
*Un hamur kulak memesi kıvamında olacak
Üzeri için;
*1 kase doğranmış mantar
*1 kase sucuk
*5 adet sosis
*1 kase kaşar peyniri
*1 adet domates
*Biber
*Yarım kase zeytin
*Ketçap ve kekik
Tam Tadında Benim Pizzam Tarifi Yapılışı İlk önce sütü, şekeri ,mayayı karıştırıp 5 dakika mayalanmaya bırakıyoruz, sonra unu, sıvı yağı, tuzu, mayayı, bir yumurtayı leğene alıp kulak memesi kıvamında yoğuruyoruz ve 30 dakika dinlendikten sonra tezgahın üstünde merdaneyle incecik un yardımıyla açıp yağladığımız tepsiye koyup 200 derecelik fırında 15 dakika üstü hafif kızarana kadar pişiriyoruz Sonra üstü kızaran hamurumuzu ketçap ve kekiği bir kasede karıştırıp üstüne sürüyoruz sonra bütün malzemeleri üstüne koyup bu şekilde 8 dakika kadar pişiyoruz Afiyet olsun
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 yumurta
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 paket dr otker instant kuru maya
*Un hamur kulak memesi kıvamında olacak
Üzeri için;
*1 kase doğranmış mantar
*1 kase sucuk
*5 adet sosis
*1 kase kaşar peyniri
*1 adet domates
*Biber
*Yarım kase zeytin
*Ketçap ve kekik
Tam Tadında Benim Pizzam Tarifi Yapılışı İlk önce sütü, şekeri ,mayayı karıştırıp 5 dakika mayalanmaya bırakıyoruz, sonra unu, sıvı yağı, tuzu, mayayı, bir yumurtayı leğene alıp kulak memesi kıvamında yoğuruyoruz ve 30 dakika dinlendikten sonra tezgahın üstünde merdaneyle incecik un yardımıyla açıp yağladığımız tepsiye koyup 200 derecelik fırında 15 dakika üstü hafif kızarana kadar pişiriyoruz Sonra üstü kızaran hamurumuzu ketçap ve kekiği bir kasede karıştırıp üstüne sürüyoruz sonra bütün malzemeleri üstüne koyup bu şekilde 8 dakika kadar pişiyoruz Afiyet olsun