iltasyazilim
FD Üye
Tam Tadında Fellah Köftesi Tarifi İçin Malzemeler Hamur malzemesi;
*4 su bardağı köftelik bulgur
*4 su bardağı ılık su
*4 5 su bardağı un, tuz
*Bulgur ıslanandan sonra yoğururken artı bir bardak su
Sos malzemesi;
*1 adet büyükçe kuru soğan
*3 tane yeşil biber
*6 veya 7 diş sarımsak
*2 adet domates
*1 yemek kaşığı biber salçası
*Sıvı yağ
Tam Tadında Fellah Köftesi Tarifi Yapılışı
Hamuru için öncelikle yoğurma kabımıza bulgurumuz ile tuzumuzu bırakıp üzerine ılık suyumuzu katalım ,bulgur suyunu çekip dinlendikten sonra üzerine ununu katıp karıştıralım, bulgur biraz daha su isteyecektir yoğurdukça toparlanana kadar su ekleyelim, hamurumuzdan küçük misket büyüklüğünde toplar yapalım ortasına parmağımızla hafif bastıralım, hamur bittikten sonra büyükçe bi tencerede bolca su koyup kaynatalım, suyumuza bi tatlı kaşığı da tuz atalım hamurlarımızı tenceremize bırakıp karıştıralım bi on dakika kadar pişirip süzdürelim
O arada tavamıza bolca sıvı yağ koyalım doğradığımız biber ve kuru soğanı tavaya bırakalım Hafif kavurduktan sonra incecik doğradığımız sarımsak ve domatesimizi de katalım soteledikten sonra salça pul biber ve karabiber katıp ocağın altını kapatalım süzdürdüğümüz köftelerimizi sosumuzun içine katıp karıştıralım Hamurun ölçüsü fazla gelirse yarı yarıya yapabilirsiniz Ben bugün kurs arkadaşlarıma yaptığım için ölçüsü fazla idi Kolay gelsin afiyet olsun ??
*4 su bardağı köftelik bulgur
*4 su bardağı ılık su
*4 5 su bardağı un, tuz
*Bulgur ıslanandan sonra yoğururken artı bir bardak su
Sos malzemesi;
*1 adet büyükçe kuru soğan
*3 tane yeşil biber
*6 veya 7 diş sarımsak
*2 adet domates
*1 yemek kaşığı biber salçası
*Sıvı yağ
Tam Tadında Fellah Köftesi Tarifi Yapılışı
Hamuru için öncelikle yoğurma kabımıza bulgurumuz ile tuzumuzu bırakıp üzerine ılık suyumuzu katalım ,bulgur suyunu çekip dinlendikten sonra üzerine ununu katıp karıştıralım, bulgur biraz daha su isteyecektir yoğurdukça toparlanana kadar su ekleyelim, hamurumuzdan küçük misket büyüklüğünde toplar yapalım ortasına parmağımızla hafif bastıralım, hamur bittikten sonra büyükçe bi tencerede bolca su koyup kaynatalım, suyumuza bi tatlı kaşığı da tuz atalım hamurlarımızı tenceremize bırakıp karıştıralım bi on dakika kadar pişirip süzdürelim
O arada tavamıza bolca sıvı yağ koyalım doğradığımız biber ve kuru soğanı tavaya bırakalım Hafif kavurduktan sonra incecik doğradığımız sarımsak ve domatesimizi de katalım soteledikten sonra salça pul biber ve karabiber katıp ocağın altını kapatalım süzdürdüğümüz köftelerimizi sosumuzun içine katıp karıştıralım Hamurun ölçüsü fazla gelirse yarı yarıya yapabilirsiniz Ben bugün kurs arkadaşlarıma yaptığım için ölçüsü fazla idi Kolay gelsin afiyet olsun ??