iltasyazilim
FD Üye
Tam Tarifiyle Ayva Tatlısı (Anne Usulü) İçin Malzemeler
*4 tane ayva
*6 7 kahve fincanı şeker
*8 9 kahve fincanı su
*Yarım limon
*Ayvanın çekirdekleri
*Ayvanın bir kaç kabuğu
*4 tane karanfil
*1 tane çubuk tarçın
Tam Tarifiyle Ayva Tatlısı (Anne Usulü) Yapılışı Bismillahirrahmanirrahim
? ? ?
Püf noktasından başlayalım
Ayvanın kabuğunu rengini vermek için kullanacağız çekirdeğini oda renk veriyor yine ama o kıvamı için asılında kullanma amacımız limon ise ayvanın kararmaması için kullanılacak
Gelelim tarifimize;
Bir kabın içerisine yarım limonun suyunu sıkalım kabuklarını da bırakalım sonra ayvalarımızı güzelce yıkayalım ve kabuklarını soyalım çekirdeklerini bir kabın içerisine çıkaralım, kabuklarının bir kaçını da ayıralım
Sonra ayvamızı limonlu suyumuzun içerisine katalım
Bitene kadar işlem devam etsin sonra limonlu sudan tek tek alıp yıkayarak iyice tencereye dizelim
Sonra şekerini üzerlerine dökelim
Çekirdeklerini kabuklarını atalım içerisine tarçını ve karanfili de bırakalım ve suyunu eklendikten sonra ocağa alalım
Yarım saat altını orta ateşte pişirelim ama fokur fokur kaynatmayalım, sakin sakin kaynarsa rengini daha güzel alır
40 dk sonunda kabuklarını* çıkaralım ve suyunu iyice çekene kadar kısık ate?te sakin sakin pişirelim
Sonra renklerini tam olarak almamış gibi görünse de soğudukça daha güzel rengi oraya çıkacaktır panik yapmayalım
Olmadı diye soğuduktan sonra süslemesini dilediğiniz şekilde yapabilirsiniz
Servise hazır hale gelmiştir Afiyet olsun
*4 tane ayva
*6 7 kahve fincanı şeker
*8 9 kahve fincanı su
*Yarım limon
*Ayvanın çekirdekleri
*Ayvanın bir kaç kabuğu
*4 tane karanfil
*1 tane çubuk tarçın
Tam Tarifiyle Ayva Tatlısı (Anne Usulü) Yapılışı Bismillahirrahmanirrahim
? ? ?
Püf noktasından başlayalım
Ayvanın kabuğunu rengini vermek için kullanacağız çekirdeğini oda renk veriyor yine ama o kıvamı için asılında kullanma amacımız limon ise ayvanın kararmaması için kullanılacak
Gelelim tarifimize;
Bir kabın içerisine yarım limonun suyunu sıkalım kabuklarını da bırakalım sonra ayvalarımızı güzelce yıkayalım ve kabuklarını soyalım çekirdeklerini bir kabın içerisine çıkaralım, kabuklarının bir kaçını da ayıralım
Sonra ayvamızı limonlu suyumuzun içerisine katalım
Bitene kadar işlem devam etsin sonra limonlu sudan tek tek alıp yıkayarak iyice tencereye dizelim
Sonra şekerini üzerlerine dökelim
Çekirdeklerini kabuklarını atalım içerisine tarçını ve karanfili de bırakalım ve suyunu eklendikten sonra ocağa alalım
Yarım saat altını orta ateşte pişirelim ama fokur fokur kaynatmayalım, sakin sakin kaynarsa rengini daha güzel alır
40 dk sonunda kabuklarını* çıkaralım ve suyunu iyice çekene kadar kısık ate?te sakin sakin pişirelim
Sonra renklerini tam olarak almamış gibi görünse de soğudukça daha güzel rengi oraya çıkacaktır panik yapmayalım
Olmadı diye soğuduktan sonra süslemesini dilediğiniz şekilde yapabilirsiniz
Servise hazır hale gelmiştir Afiyet olsun