Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tandır çorbası nasıl yapılır? Afyon’un meşhur tandır çorbası tarifi

Tandır çorbası nasıl yapılır? Afyon’un meşhur tandır çorbası tarifi

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
tandir_corbasi_nasil_yapilir_afyonun_meshur_tandir_corbasi_tarifi_1599565129_2856.jpg

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan tandır çorbası Afyon'a ait geleneksel bir çorbadır. Afyon yöresinde sıklıkla yapılan bu enfes çorbayı sıcak sıcak içmelisiniz. Peki tandır çorbası nasıl yapılır? Tandır çorbası püf noktaları nelerdir? İşte cevabı:

Hem besleyici hem de sağlıklı olduğu için her sofrada ayrı bir yeri olan çorbalar yaz kış demeden tüketiliyor. Tandır çorbası da o nefis tatlardan biri. İçerisindeki etlerden dolayı kıvamıyla damaklarda iz bırakan muhteşem tandır çorbasını sizlerde evde pişirmek isterseniz yazımızı inceleyebilrsiniz. Afyon, Konya, Nevşehir ve iç anadolunun bazı illerine ait bu yöresel lezzet; ekşili, sütlü ya da salçalı yapılabilmektedir. Bizim sunacağımız Afyon tandır çorba tarifi ise Afyon mutfağının muhteşem lezzetlerinden olup tadı düğün çorbasına benzemektedir. Ayfon davet yemeklerinde sıralı yemek kültürü vardır. Çorbadan başlayıp sırasıyla afyon kebabı, badılcan yemeği tatlısı bu arada sunulan tatlıtya ara gazı denir, tavuklu pilavı, dolması, sarmalar, tekrar tatlı ve en sona bamya yemeği ikram edilir. Bamyanın en sona ikram edilmesinin nedeni sindirime yardımcı enzimler salgılanmasıdır. İşte bu sıralı yemeklerden ilki sakala çarpan ya da afyon tandır çorbasıdır. Bu nefis yöresel lezzeti mutlaka evde deneyiniz.

kpmOf_1599565234_9272.jpg

TANDIR ÇORBASI TARİFİ:

MALZEMELER

250 gram et (az yağlı)
2 adet yumurta
1 su bardağı pirinç
2 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
Pul biber

uYV2V_1599565187_1334.jpg

YAPILIŞI

İlk olarak eti kavurun.

Üzerine su ekleyip haşlayın.

Etler haşlandıktan sonra didikleyin.

Etin suyunu da süzerek ayrı bir tencereye alın.

Su kaynayınca pirinci ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin.

Diğer taraftan da yoğurt ve yumurtayı bir kasede çırpın. Üzerine 2 yemek kaşığı un ekleyip karıştırın. Çorbaya yavaş yavaş ilave edin.

Önceden hazırlanan eti de çorbaya ekleyip bir süre kaynatın ve ocaktan alın.

Üzerine de tereyağlı pul biberli sosu gezdirin.

Afiyet olsun...
 
858,497Konular
981,955Mesajlar
29,951Kullanıcılar
Üst Alt