Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tandırda Tavuk But ve Raita(FIRLAMA TİM)

Tandırda Tavuk But ve Raita(FIRLAMA TİM)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
19
6 adet

Bu tarifi de MS Living'in sitesinde bulmuştum Raita ile beraber güzel bir akşam yemeği oldular Aslında tavukların üzerine limon sıkıp yemek gerekiyordu ama bizden böyle denemeye sadece yeğenim cesaret edebildi

Malzemeler:

1 su bardağı yağsız yoğurt
yarım limonun suyu
1 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil
34 diş sarımsak, dövülmüş
1 küçük kuru soğan, rendelenmiş
1 yemek kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı kimyon
yarım tatlı kaşığı tuz
14 tatlı kaşığı karabiber
14 tatlı kaşığı kakule, dövülmüş
14 tatlı kaşığı kişniş, dövülmüş
14 tatlı kaşığı karanfil, dövülmüş
6 tavuk but (drumstick), derileri ve fazla yağları temizlenmiş
4 küçük kırmızı soğan, halka halka doğranmış
süslemek için maydanoz + 1 limon, dilimlenmiş
raita
Hazırlanması:

Malzeme listesinde butlardan önce yazılan tüm malzemeyi derin bir kabın içinde karıştırın Butları ekleyip her taraflarının marine ile kaplanmasını sağlayın
Kabı, üzerini streçleyerek dolaba kaldırın ve en az 6 saat, en iyisi bir gece bekletin
Ertesi gün fırınınızı 260C'ye getirin Fırın kabınıza kırmızı soğanları yayın Üzerine butları dizin ve yaklaşık 40 dakika pişirin Limon dilimleri ve raita ile servis yapın
Raita:
Malzemeler:

1 + 34 su bardağı yoğurt
yarım salatalık, soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış
yarım tatlı kaşığı tuz
yarım tatlı kaşığı kimyon
taze nane, doğranmış*

ALINTIDIR
FIRLAMA TİM
 
858,506Konular
982,845Mesajlar
33,081Kullanıcılar
sadrazamcaSon üye
Üst Alt