iltasyazilim
FD Üye
6 adet
Bu tarifi de MS Living'in sitesinde bulmuştum Raita ile beraber güzel bir akşam yemeği oldular Aslında tavukların üzerine limon sıkıp yemek gerekiyordu ama bizden böyle denemeye sadece yeğenim cesaret edebildi
Malzemeler:
1 su bardağı yağsız yoğurt
yarım limonun suyu
1 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil
34 diş sarımsak, dövülmüş
1 küçük kuru soğan, rendelenmiş
1 yemek kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı kimyon
yarım tatlı kaşığı tuz
14 tatlı kaşığı karabiber
14 tatlı kaşığı kakule, dövülmüş
14 tatlı kaşığı kişniş, dövülmüş
14 tatlı kaşığı karanfil, dövülmüş
6 tavuk but (drumstick), derileri ve fazla yağları temizlenmiş
4 küçük kırmızı soğan, halka halka doğranmış
süslemek için maydanoz + 1 limon, dilimlenmiş
raita
Hazırlanması:
Malzeme listesinde butlardan önce yazılan tüm malzemeyi derin bir kabın içinde karıştırın Butları ekleyip her taraflarının marine ile kaplanmasını sağlayın
Kabı, üzerini streçleyerek dolaba kaldırın ve en az 6 saat, en iyisi bir gece bekletin
Ertesi gün fırınınızı 260C'ye getirin Fırın kabınıza kırmızı soğanları yayın Üzerine butları dizin ve yaklaşık 40 dakika pişirin Limon dilimleri ve raita ile servis yapın
Raita:
Malzemeler:
1 + 34 su bardağı yoğurt
yarım salatalık, soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış
yarım tatlı kaşığı tuz
yarım tatlı kaşığı kimyon
taze nane, doğranmış*
ALINTIDIR
FIRLAMA TİM
Bu tarifi de MS Living'in sitesinde bulmuştum Raita ile beraber güzel bir akşam yemeği oldular Aslında tavukların üzerine limon sıkıp yemek gerekiyordu ama bizden böyle denemeye sadece yeğenim cesaret edebildi
Malzemeler:
1 su bardağı yağsız yoğurt
yarım limonun suyu
1 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil
34 diş sarımsak, dövülmüş
1 küçük kuru soğan, rendelenmiş
1 yemek kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı kimyon
yarım tatlı kaşığı tuz
14 tatlı kaşığı karabiber
14 tatlı kaşığı kakule, dövülmüş
14 tatlı kaşığı kişniş, dövülmüş
14 tatlı kaşığı karanfil, dövülmüş
6 tavuk but (drumstick), derileri ve fazla yağları temizlenmiş
4 küçük kırmızı soğan, halka halka doğranmış
süslemek için maydanoz + 1 limon, dilimlenmiş
raita
Hazırlanması:
Malzeme listesinde butlardan önce yazılan tüm malzemeyi derin bir kabın içinde karıştırın Butları ekleyip her taraflarının marine ile kaplanmasını sağlayın
Kabı, üzerini streçleyerek dolaba kaldırın ve en az 6 saat, en iyisi bir gece bekletin
Ertesi gün fırınınızı 260C'ye getirin Fırın kabınıza kırmızı soğanları yayın Üzerine butları dizin ve yaklaşık 40 dakika pişirin Limon dilimleri ve raita ile servis yapın
Raita:
Malzemeler:
1 + 34 su bardağı yoğurt
yarım salatalık, soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış
yarım tatlı kaşığı tuz
yarım tatlı kaşığı kimyon
taze nane, doğranmış*
ALINTIDIR
FIRLAMA TİM
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.