Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tane Tane Bulgur Pilavı (Tüm Puf Noktalarıyla)

Tane Tane Bulgur Pilavı (Tüm Puf Noktalarıyla)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Tane Tane Bulgur Pilavı (Tüm Puf Noktalarıyla) Tarifi İçin Malzemeler

*2 su bardağı bulgur
*4 yemek kaşığı şehriye
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı tereyağ
*1 adet tavuk ya da et bulyon
*4 su bardağı kaynar su
*Tuz

Tane Tane Bulgur Pilavı (Tüm Puf Noktalarıyla) Tarifi Yapılışı Merhabalar arkadaşlar pilav yapmak kolay gibi görünür ama aslında zordur Bazı püf noktaları vardır Tarifimi açıklarken detaylı şekilde anlatacağım Pilavı tutturmak için neler yapmalıyız?
Öncelikle güzel bir pilav tavamız olması lazım Pilav tavamıza sıvı yağ ve şehriyeyi koyalım Güzelce karıştırarak kavuralım Şehriyeler kızarınca terayağını ekleyelim Hemen yıkayıp suyunu süzdüğümüz bulgurları ekleyelim 23 dk kadar karıştırarak kavuralım Ardından tavuk bulyon yada et bulyonu kaynar suda eritelim Kavurduğumuz pilava kaynar suyumuzu ekleyelim Damak zevkimize göre tuz ilave edelim Ocağımızın altını kısıp suyunu çekinceye kadar güzel bir şekilde pişirelim Suyunu çekince kapağını açalım 1 kez daha karıştırıp tavamızın ağzını kapatalım En az 1015 dk kadar pilavımızı dinlenmeye bırakalım Sonra servise hazır olacaktır Şimdiden denemek isteyen arkadaşlarıma çok çok teşekkür ediyorum Sevgiler ?
NOT :
1 ) Bulgurunuz iriyse 1 su bardağı kadar fazla su ilave edebilirsiniz
2) Hazır et suyu yada tavuk suyu varsa, 2 su bardağı et suyu 2 su bardağı normal kaynar su kullanabilirsiniz yani yari yarıya yapabilirsiniz
3) Pilavın altını kapatmadan pilavımızı* karıştırıp öyle kapatalım Birbirine yapışmasın
4) Tuz eklerken dikkat edin Tavuk bulyon yada et bulyon tuzlu olabilir Kontrollü ekleyelim
5) Tereyağ ile yapın Çünkü daha leziz ve daha tane tane olacaktır ve mis gibi kokacaktır

Misler gibi de bir pilav tarifi Pilavı zor tutturan arkadaşlar bu tarif kaçmaz Benden söylemesi
 
858,496Konular
982,159Mesajlar
30,101Kullanıcılar
omerdemir1Son üye
Üst Alt