iltasyazilim
FD Üye
Tane Tane Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*3 su*bardağı bulgur
*400 gr kuşbaşı et
*1 çay bardağı sıvı yağ
*15 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı karabiber
*Su
Tane Tane Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı 1 İlk önce etimizi 8 su bardağı suyla düdüklüde pişiriyoruz
2 Pişen etleri ayırıyoruz suyundan
3 Sıvı yağı tencereye ilave ediyoruz Sıvı yağ biraz kızdıktan sonra ayırdığımız etleri tencereye ekleyip 10 dk kavuruyoruz
4 Pilavlık bulguru iyice yıkayıp süzüyoruz Süzdüğümüz burgulu kavrulan etlerin üstüne ekliyoruz Tuz ilave ediyoruz ve 10 dk daha kavuruyoruz
5 Kavrulduktan sonra burgurları 1 parmak geçecek şekilde et suyunu ekliyoruz Et suyu az gelirse su ilave edebilirsiniz
6 Hafif kaynamaya başladığında karabiberi ekliyoruz ve kapağını kapatıp, altını kısıyoruz Suyunu çektikten sonra altını kapatalım Bir kere karıştırıp tekrar kapağını kapatıp, 10 dk dinlenmeye alıyoruz fiyet olsun??
*3 su*bardağı bulgur
*400 gr kuşbaşı et
*1 çay bardağı sıvı yağ
*15 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı karabiber
*Su
Tane Tane Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı 1 İlk önce etimizi 8 su bardağı suyla düdüklüde pişiriyoruz
2 Pişen etleri ayırıyoruz suyundan
3 Sıvı yağı tencereye ilave ediyoruz Sıvı yağ biraz kızdıktan sonra ayırdığımız etleri tencereye ekleyip 10 dk kavuruyoruz
4 Pilavlık bulguru iyice yıkayıp süzüyoruz Süzdüğümüz burgulu kavrulan etlerin üstüne ekliyoruz Tuz ilave ediyoruz ve 10 dk daha kavuruyoruz
5 Kavrulduktan sonra burgurları 1 parmak geçecek şekilde et suyunu ekliyoruz Et suyu az gelirse su ilave edebilirsiniz
6 Hafif kaynamaya başladığında karabiberi ekliyoruz ve kapağını kapatıp, altını kısıyoruz Suyunu çektikten sonra altını kapatalım Bir kere karıştırıp tekrar kapağını kapatıp, 10 dk dinlenmeye alıyoruz fiyet olsun??