iltasyazilim
FD Üye
Tane Tane Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı pirinç
*2 su bardağı sıcak su
*Sıcak su (pirinçi ıslatmak için )
*23 çay kaşığı tuz
*1 adet tablet bulyon
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 yemek kaşığı margarin
*1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tane Tane Pilav Tarifi Yapılışı Pirinçler yıkanır üzerine tuz dökülür ve üzerini geçecek kadar sıcak su eklenir 1520 dakika bekletilir Suyu süzülür, asla tuzlu pirinçleri yıkamayın Tencereye tereyağ zeytinyağ ve margarin eklenir, eritilir Üzerine süzülmüş pirinçler eklenir Pirinçler yağı çeker azcık kavrulur 2 su bardağı sıcak suya 1 tablet bulyon eklenir iyice eritilir ve pirinçlerin üzerine dökülür Tencerenin kapağı kapanır, kısık ateşte pişmeye bırakılır Pişen pilav 10 dakika dinlendirilir ve servise hazır Afiyet olsun
*2 su bardağı pirinç
*2 su bardağı sıcak su
*Sıcak su (pirinçi ıslatmak için )
*23 çay kaşığı tuz
*1 adet tablet bulyon
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 yemek kaşığı margarin
*1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tane Tane Pilav Tarifi Yapılışı Pirinçler yıkanır üzerine tuz dökülür ve üzerini geçecek kadar sıcak su eklenir 1520 dakika bekletilir Suyu süzülür, asla tuzlu pirinçleri yıkamayın Tencereye tereyağ zeytinyağ ve margarin eklenir, eritilir Üzerine süzülmüş pirinçler eklenir Pirinçler yağı çeker azcık kavrulur 2 su bardağı sıcak suya 1 tablet bulyon eklenir iyice eritilir ve pirinçlerin üzerine dökülür Tencerenin kapağı kapanır, kısık ateşte pişmeye bırakılır Pişen pilav 10 dakika dinlendirilir ve servise hazır Afiyet olsun