iltasyazilim
FD Üye
Tane Tane Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*2 bardak pirinç
*3 bardak sıcak su
*İsteğe göre arpa şehriye
*Tereyağ
*Tavuk bulyon
*Tuz 1 tatlı kaşığı
Tane Tane Pilav Tarifi Yapılışı Öncelikle pirinçler suyla yıkayalım ve tekrar üzeri kapanacak kadar su koyup üzerine biraz tuz atalım ve en az 1520 dk bekletelim Tereyağını tavada eritip arpa şehriyeyi koyalım Arpa şehriyelerin rengi değişince pirinçleri atalım ve uzun bir süre pirinçler tek tek dökülene kadar kavuralım Daha sonra sıcak suyu üstüne döküp biraz karıştırıp tencere kapağını kapatalım Suyunu çekmeye başlayınca üzerini bezle kapatalım ve demlenmeye bırakalım Afiyet olsun
*2 bardak pirinç
*3 bardak sıcak su
*İsteğe göre arpa şehriye
*Tereyağ
*Tavuk bulyon
*Tuz 1 tatlı kaşığı
Tane Tane Pilav Tarifi Yapılışı Öncelikle pirinçler suyla yıkayalım ve tekrar üzeri kapanacak kadar su koyup üzerine biraz tuz atalım ve en az 1520 dk bekletelim Tereyağını tavada eritip arpa şehriyeyi koyalım Arpa şehriyelerin rengi değişince pirinçleri atalım ve uzun bir süre pirinçler tek tek dökülene kadar kavuralım Daha sonra sıcak suyu üstüne döküp biraz karıştırıp tencere kapağını kapatalım Suyunu çekmeye başlayınca üzerini bezle kapatalım ve demlenmeye bırakalım Afiyet olsun