iltasyazilim
FD Üye
Tane Tane Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı pirinç
*Yarım çay bardağı arpa şehriye
*1 dolu yemek kaşığı tereyağı
*Yarım çay bardağı yağ
*2 su bardağı kaynar su
*Tuz
*1 adet bulyon
*(Eğer tavuk suyunuz varsa bulyon yerine suyu tavuk suyu kullanabilirsiniz )
Tane Tane Pilav Tarifi Yapılışı İlk olarak pirinçlerimizi iyice yıkayıp biraz tuz attığımız sıcak suda yarım saat bekletiyoruz Daha sonra bir tavaya yağları ve şehriyeyi alıp rengi dönene kadar kavuruyoruz Kavrulduktan sonra suyunu süzdüğümüz pirinçleri koyup 10 dk kadar kavuruyoruz tane tane olacak Daha sonra varsa 2 su bardağı tavuk suyu ve istediğiniz kadar tuzu koyup çok kısık ateşte suyunu çekene kadar kapağı açık olarak pişirin eğer tavuk suyu yoksa 2 bardak su Tuz ve bulyonu koyup yine kısık ateşe kapağı açık olarak suyunu çekene kadar pişirin Afiyet olsun
*2 su bardağı pirinç
*Yarım çay bardağı arpa şehriye
*1 dolu yemek kaşığı tereyağı
*Yarım çay bardağı yağ
*2 su bardağı kaynar su
*Tuz
*1 adet bulyon
*(Eğer tavuk suyunuz varsa bulyon yerine suyu tavuk suyu kullanabilirsiniz )
Tane Tane Pilav Tarifi Yapılışı İlk olarak pirinçlerimizi iyice yıkayıp biraz tuz attığımız sıcak suda yarım saat bekletiyoruz Daha sonra bir tavaya yağları ve şehriyeyi alıp rengi dönene kadar kavuruyoruz Kavrulduktan sonra suyunu süzdüğümüz pirinçleri koyup 10 dk kadar kavuruyoruz tane tane olacak Daha sonra varsa 2 su bardağı tavuk suyu ve istediğiniz kadar tuzu koyup çok kısık ateşte suyunu çekene kadar kapağı açık olarak pişirin eğer tavuk suyu yoksa 2 bardak su Tuz ve bulyonu koyup yine kısık ateşe kapağı açık olarak suyunu çekene kadar pişirin Afiyet olsun