iltasyazilim
FD Üye
Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı Osmancık pirinç(lokanta tipi bardak)
*1 5 su bardağı su
*1 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 tepeleme Yemek kaşığı tereyağı
*1 tatlı kaşığı tuz ( tercihen)
Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı Bol suyla pirinç nişastasını atıncaya kadar pirinci yıkıyoruz Sıcağa yakın ılık suyla 20 dakika kadar ıslatıp bekliyoruz
Pirincin süzgü ye alıp tekrar biraz daha yıkayıp süzüyoruz
Küçük ocakta, yapışmaz kaplama tencerede 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile pirinci 5 dk kadar kavuruyoruz
Üzerine tepeleme 1 kaşık kadar(15 gr kadar) tereyağını, tuzunu ekleyip üstünü örtecek kadar ortalama 1 5 su bardağı kaynar suyu ekliyoruz karıştırıp tereyağ eriyince kapağı Suyu kaynayınca ocağın altını tamamen kısıyoruz Göz göz delik gibi görüntü oluşunca karıştırıp suyunu iyice çektimi diye kontrol ediyoruz Suyu çekince ocağı kapatıp sofra bezine sarıp en az 10 dk dinlendiriyoruz
?Ben tereyağını yanık gibi koku vermesin diye en son kaynar su eklerken koyuyorum Pirinci tereyağı ile kavurursam yaptığı koku hoşuma gitmiyor
?Eskiden annem margarin kullanıyor diye bende kullanırdım ama artık sağlıksız olduğu için hayatımızdan çıkardım Her şeyi sıvı yağ ve tereyağı ile pişirmeyi tercih ediyorum
?Bugün tavuklu Beyaz nohut yemeğimin ile servis ettim Nohut yemeğimi de ayrıca paylaşacağım
Afiyet olsun sağlıkla kalın
*1 su bardağı Osmancık pirinç(lokanta tipi bardak)
*1 5 su bardağı su
*1 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 tepeleme Yemek kaşığı tereyağı
*1 tatlı kaşığı tuz ( tercihen)
Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı Bol suyla pirinç nişastasını atıncaya kadar pirinci yıkıyoruz Sıcağa yakın ılık suyla 20 dakika kadar ıslatıp bekliyoruz
Pirincin süzgü ye alıp tekrar biraz daha yıkayıp süzüyoruz
Küçük ocakta, yapışmaz kaplama tencerede 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile pirinci 5 dk kadar kavuruyoruz
Üzerine tepeleme 1 kaşık kadar(15 gr kadar) tereyağını, tuzunu ekleyip üstünü örtecek kadar ortalama 1 5 su bardağı kaynar suyu ekliyoruz karıştırıp tereyağ eriyince kapağı Suyu kaynayınca ocağın altını tamamen kısıyoruz Göz göz delik gibi görüntü oluşunca karıştırıp suyunu iyice çektimi diye kontrol ediyoruz Suyu çekince ocağı kapatıp sofra bezine sarıp en az 10 dk dinlendiriyoruz
?Ben tereyağını yanık gibi koku vermesin diye en son kaynar su eklerken koyuyorum Pirinci tereyağı ile kavurursam yaptığı koku hoşuma gitmiyor
?Eskiden annem margarin kullanıyor diye bende kullanırdım ama artık sağlıksız olduğu için hayatımızdan çıkardım Her şeyi sıvı yağ ve tereyağı ile pişirmeyi tercih ediyorum
?Bugün tavuklu Beyaz nohut yemeğimin ile servis ettim Nohut yemeğimi de ayrıca paylaşacağım
Afiyet olsun sağlıkla kalın