iltasyazilim
FD Üye
Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı pirinç
*45 yemek kaşığı arpa şehriye
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tereyağı
*34 damla limon suyu
*Su
*Tuz
Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle pirincimizi sıcak suda 1520 dk bekletiyoruz (rengi beyaz oluyor ve çabuk pişiyor)
*Tenceremize sıvı yağımızı koyuyoruz ve arpa şehriyelerimizi kavuruyoruz
*Arpa şehriyeler kavrulunca üzerine pirincimizi ekliyoruz, kavurmaya devam ediyoruz
*Pirinci kavururken tereyağını ekliyoruz (pirinçler kavrulurken çok sık karıştırmayın)
*Pirincin iyice kavrulduğunu kaşıkla çevirirken anlayabilirsiniz (pirinçler çevrilmiyorsa karıştırılmıyorsa kaşığa yapışıyorsa ve topak topak olmaya başladıysa kavrulmuş demektir)
*Üzerine sıcak su ekliyoruz üzerini 12 parmak geçecek kadar
*34 damla limon ekliyoruz ve tuzunu da ekleyip kapağını kapatıyoruz Yüksek ateşte pişmeye bırakıyoruz
*Daha sonra üzerindeki suyunu çektikten sonra altını iyice kısıyoruz (tabanının yapışmaması için)
*Yemeğimizin piştiğini suyunu iyice çekmesinden ve tencerenin kenarındaki pirinçlerden anlayabiliriz (kenardaki pirinçler birbirinden ayrıldıysa tane tane olduysa pişmiş demektir)
*Pilavımız olduğunda ocağın altını kapatalım ve kapağın altına kağıt havlu serelim Pilavımız hazır
Afiyet olsun ?
*2 su bardağı pirinç
*45 yemek kaşığı arpa şehriye
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tereyağı
*34 damla limon suyu
*Su
*Tuz
Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle pirincimizi sıcak suda 1520 dk bekletiyoruz (rengi beyaz oluyor ve çabuk pişiyor)
*Tenceremize sıvı yağımızı koyuyoruz ve arpa şehriyelerimizi kavuruyoruz
*Arpa şehriyeler kavrulunca üzerine pirincimizi ekliyoruz, kavurmaya devam ediyoruz
*Pirinci kavururken tereyağını ekliyoruz (pirinçler kavrulurken çok sık karıştırmayın)
*Pirincin iyice kavrulduğunu kaşıkla çevirirken anlayabilirsiniz (pirinçler çevrilmiyorsa karıştırılmıyorsa kaşığa yapışıyorsa ve topak topak olmaya başladıysa kavrulmuş demektir)
*Üzerine sıcak su ekliyoruz üzerini 12 parmak geçecek kadar
*34 damla limon ekliyoruz ve tuzunu da ekleyip kapağını kapatıyoruz Yüksek ateşte pişmeye bırakıyoruz
*Daha sonra üzerindeki suyunu çektikten sonra altını iyice kısıyoruz (tabanının yapışmaması için)
*Yemeğimizin piştiğini suyunu iyice çekmesinden ve tencerenin kenarındaki pirinçlerden anlayabiliriz (kenardaki pirinçler birbirinden ayrıldıysa tane tane olduysa pişmiş demektir)
*Pilavımız olduğunda ocağın altını kapatalım ve kapağın altına kağıt havlu serelim Pilavımız hazır
Afiyet olsun ?