iltasyazilim
FD Üye
Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı pirinç
*4 damla limon suyu
*1 kesme şeker
*2 yemek kaşığı tereyağ
*1 çay kaşığı tuz (isteğe bağlı arttırılabilir)
*Sıcak su
*Tavuk bulyon (isteyen hazır isteyen evde kendi hazırladığı tavuk suyu olabilir)
Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı Öncelikle pirincimizi bir leğende üzerine az tuz ekleyip sıcak suda bekletiyoruz Bir on dk arada karıştırıyoruz ki çiğliği alınmış olsun
Sonra tencerede tereyağımızı eritiyoruz süzülmüş pirincimizi ilave ediyoruz Sonra limon suyu şeker ve tuz ilave edip kavurmaya devam ediyoruz Sonra tavuk suyu ekliyoruz ve üzerine sıcak su ilave ediyoruz Pirinçlerin üzerini geçeceği kadar kapağı kapatıp pişirme devam ediyoruz Suyunu çekince piştimi diye kontrol ediyoruz Pişmişse altını kapatıyoruz Üzerine havlu peçete koyup kapağı kapatıp bir on dk dinlendiriyoruz Sonra servise hazır
Afiyet olsun
*2 su bardağı pirinç
*4 damla limon suyu
*1 kesme şeker
*2 yemek kaşığı tereyağ
*1 çay kaşığı tuz (isteğe bağlı arttırılabilir)
*Sıcak su
*Tavuk bulyon (isteyen hazır isteyen evde kendi hazırladığı tavuk suyu olabilir)
Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı Öncelikle pirincimizi bir leğende üzerine az tuz ekleyip sıcak suda bekletiyoruz Bir on dk arada karıştırıyoruz ki çiğliği alınmış olsun
Sonra tencerede tereyağımızı eritiyoruz süzülmüş pirincimizi ilave ediyoruz Sonra limon suyu şeker ve tuz ilave edip kavurmaya devam ediyoruz Sonra tavuk suyu ekliyoruz ve üzerine sıcak su ilave ediyoruz Pirinçlerin üzerini geçeceği kadar kapağı kapatıp pişirme devam ediyoruz Suyunu çekince piştimi diye kontrol ediyoruz Pişmişse altını kapatıyoruz Üzerine havlu peçete koyup kapağı kapatıp bir on dk dinlendiriyoruz Sonra servise hazır
Afiyet olsun