iltasyazilim
FD Üye
Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı Pirinç
*1 yemek kaşığı tereyağ
*1 yemek kaşığı şehriye
*15 su bardağı sıcak su
*Tuz
Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı Lapa olmaması için püf noktalarıyla pirinç pilavı tarifim ?
Pirinçleri iyice duru su akana kadar yıkıyoruz ve resimdeki gibi üstünü geçecek kadar sıcak suda biraz tuz serpip 20 – 30 dakika kadar bekletiyoruz
(suyun kaynar olmasına gerek yok sıcak olsun yeter) (bu aşama sonra daha az suyla pişip lapa olmamasını sağlayacaktır)
Sonra pirinçleri süzüyoruz ve bir yandan tencerede tereyağında şehriyeleri renk alana kadar kavuruyoruz Üzerine de pirinçleri ekleyip 23 dakika daha çeviriyoruz
Son olarak 15 bardak kaynar suyu ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyip fazla karıştırmadan kapağını kapatıp suyunu çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz
Suyunu çeken pilavı ocaktan alıp demlenmesi için resimdeki gibi kapakla tencerenin arasına bir peçete serip 10 dakika kadar bekletiyoruz
Bir püf noktası :
Pilavı servis ederken her zaman dışından içine doğru karıştırırsanız daha tane tane olur
Afiyet olsun
*1 su bardağı Pirinç
*1 yemek kaşığı tereyağ
*1 yemek kaşığı şehriye
*15 su bardağı sıcak su
*Tuz
Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı Lapa olmaması için püf noktalarıyla pirinç pilavı tarifim ?
Pirinçleri iyice duru su akana kadar yıkıyoruz ve resimdeki gibi üstünü geçecek kadar sıcak suda biraz tuz serpip 20 – 30 dakika kadar bekletiyoruz
(suyun kaynar olmasına gerek yok sıcak olsun yeter) (bu aşama sonra daha az suyla pişip lapa olmamasını sağlayacaktır)
Sonra pirinçleri süzüyoruz ve bir yandan tencerede tereyağında şehriyeleri renk alana kadar kavuruyoruz Üzerine de pirinçleri ekleyip 23 dakika daha çeviriyoruz
Son olarak 15 bardak kaynar suyu ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyip fazla karıştırmadan kapağını kapatıp suyunu çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz
Suyunu çeken pilavı ocaktan alıp demlenmesi için resimdeki gibi kapakla tencerenin arasına bir peçete serip 10 dakika kadar bekletiyoruz
Bir püf noktası :
Pilavı servis ederken her zaman dışından içine doğru karıştırırsanız daha tane tane olur
Afiyet olsun