iltasyazilim
FD Üye
Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı pirinç
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı tereyağ
*12 çay bardağı şehriye
Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı Pirinci yaklaşık bir saat kadar tuz ile sıcak suda bekletelim (Tuz pirincin nişastasını tamamen alır ) Tavamıza yağı alalım ve kısık ateşte şehriyeyi kavuralım (Pilavın yağsı ve şehriyesi ne kadar çok olursa o kadar güzel olur ) Soğuk suyla yıkayıp süzdüğümüz pirinci tane tane olana kadar kavuralım Yaklaşık 5 dakika kadar Daha sonra bir bardak Pirince iki bardak su olacak şekilde kaynar suyumuzu ilave edelim ve ocağın altını tamamen denecek şekilde açalım İlk kaynamadan sonra ise ocağın altını kısalım Suyunu tamamen çekincede ocağın altını kapatalım Afiyet olsun
*2 su bardağı pirinç
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı tereyağ
*12 çay bardağı şehriye
Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı Pirinci yaklaşık bir saat kadar tuz ile sıcak suda bekletelim (Tuz pirincin nişastasını tamamen alır ) Tavamıza yağı alalım ve kısık ateşte şehriyeyi kavuralım (Pilavın yağsı ve şehriyesi ne kadar çok olursa o kadar güzel olur ) Soğuk suyla yıkayıp süzdüğümüz pirinci tane tane olana kadar kavuralım Yaklaşık 5 dakika kadar Daha sonra bir bardak Pirince iki bardak su olacak şekilde kaynar suyumuzu ilave edelim ve ocağın altını tamamen denecek şekilde açalım İlk kaynamadan sonra ise ocağın altını kısalım Suyunu tamamen çekincede ocağın altını kapatalım Afiyet olsun