Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tane Tane Pirinç Pilavı

Tane Tane Pirinç Pilavı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

*2 su bardağı pirinç
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı tereyağ
*12 çay bardağı şehriye

Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı Pirinci yaklaşık bir saat kadar tuz ile sıcak suda bekletelim (Tuz pirincin nişastasını tamamen alır ) Tavamıza yağı alalım ve kısık ateşte şehriyeyi kavuralım (Pilavın yağsı ve şehriyesi ne kadar çok olursa o kadar güzel olur ) Soğuk suyla yıkayıp süzdüğümüz pirinci tane tane olana kadar kavuralım Yaklaşık 5 dakika kadar Daha sonra bir bardak Pirince iki bardak su olacak şekilde kaynar suyumuzu ilave edelim ve ocağın altını tamamen denecek şekilde açalım İlk kaynamadan sonra ise ocağın altını kısalım Suyunu tamamen çekincede ocağın altını kapatalım Afiyet olsun
 
858,496Konular
981,670Mesajlar
29,756Kullanıcılar
Üst Alt