iltasyazilim
FD Üye
Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*4 çay bardağı pilavlık pirinç
*150 gr tereyağı
*50 gr sıvı yağı
*Tel şehriye
*6 çay bardağı sıcak su
*Tuz
*1 adet tavuk suyu (knor)
Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı İlk olarak pirinçlerimizi ılık suda suyu berrak olana kadar yıkıyoruz İçerisine tuz atıp 10 dk suda bekletiyoruz Sonra süzüyoruz Bu sırada tavamızı ocakta iyice ısıtıp içerisine tereyağı ve sıvı yağımızı ekliyoruz Oda iyice kızdıktan sonra tel şehriyemizi tencerenin dibini hafif kaplayacak kadar döküp karıştırarak kahverengi olmasını bekliyoruz Olduktan sonra ise pirinçi döküp yavaşça pirinçleri kırmadan 5 dakika karıştırıyoruz Sonrasında üzerine sıcak suyunu ve tavuk knorunu ekliyoruz Tuzu atarak karıştırıp kapağını kapatıyoruz ve kısık ateşte hiç karıştırmadan pişiriyoruz Suyunu çektikten sonra kapağın altına bir bez örtüp dinlenmeye bırakıyoruz Sonrasında servise hazır
Afiyet olsun
*4 çay bardağı pilavlık pirinç
*150 gr tereyağı
*50 gr sıvı yağı
*Tel şehriye
*6 çay bardağı sıcak su
*Tuz
*1 adet tavuk suyu (knor)
Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı İlk olarak pirinçlerimizi ılık suda suyu berrak olana kadar yıkıyoruz İçerisine tuz atıp 10 dk suda bekletiyoruz Sonra süzüyoruz Bu sırada tavamızı ocakta iyice ısıtıp içerisine tereyağı ve sıvı yağımızı ekliyoruz Oda iyice kızdıktan sonra tel şehriyemizi tencerenin dibini hafif kaplayacak kadar döküp karıştırarak kahverengi olmasını bekliyoruz Olduktan sonra ise pirinçi döküp yavaşça pirinçleri kırmadan 5 dakika karıştırıyoruz Sonrasında üzerine sıcak suyunu ve tavuk knorunu ekliyoruz Tuzu atarak karıştırıp kapağını kapatıyoruz ve kısık ateşte hiç karıştırmadan pişiriyoruz Suyunu çektikten sonra kapağın altına bir bez örtüp dinlenmeye bırakıyoruz Sonrasında servise hazır
Afiyet olsun