iltasyazilim
FD Üye
Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı pirinç
*Yarım çay bardağı şehriye
*1 yemek kaşığı tereyağ
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 adet tavuk bulyon
*1, 5 su bardağı kaynar su
Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı Pirincimizi beyaz (nişastalı) suyu çıkana dek yıkıyoruz, suyunu süzüp bir kenara alıyoruz Tenceremize yağımızı koyuyoruz, şehriyeleri ilave ediyoruz Rengi dönene kadar şehriyelerimizi kavuruyoruz Ardından pirinçimizi ve tuzu ekliyoruz, 78 dakika kavuruyoruz orta ateşte Bir yanda su kaynatıyoruz Bu sudan yarım bardak alıp içine tavuk bulyon atıp eritiyoruz Kavrulan pirinçlerin üzerine bulyonlu yarım bardak sıcak suyu ve kalan 1 bardak kaynar suyu döküyoruz Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 1213 dakika kadar pişiriyoruz Pirinçler suyu çekip üzerleri delik delik olunca, ocağı kapatıp kapak ile tencere arasına temiz bir havlu, bez ya da kağıt havlu vb koyup 15 dakika kadar demlenmesini sağlıyoruz Karıştırarak tabaklara servis ediyoruz
*1 su bardağı pirinç
*Yarım çay bardağı şehriye
*1 yemek kaşığı tereyağ
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 adet tavuk bulyon
*1, 5 su bardağı kaynar su
Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı Pirincimizi beyaz (nişastalı) suyu çıkana dek yıkıyoruz, suyunu süzüp bir kenara alıyoruz Tenceremize yağımızı koyuyoruz, şehriyeleri ilave ediyoruz Rengi dönene kadar şehriyelerimizi kavuruyoruz Ardından pirinçimizi ve tuzu ekliyoruz, 78 dakika kavuruyoruz orta ateşte Bir yanda su kaynatıyoruz Bu sudan yarım bardak alıp içine tavuk bulyon atıp eritiyoruz Kavrulan pirinçlerin üzerine bulyonlu yarım bardak sıcak suyu ve kalan 1 bardak kaynar suyu döküyoruz Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 1213 dakika kadar pişiriyoruz Pirinçler suyu çekip üzerleri delik delik olunca, ocağı kapatıp kapak ile tencere arasına temiz bir havlu, bez ya da kağıt havlu vb koyup 15 dakika kadar demlenmesini sağlıyoruz Karıştırarak tabaklara servis ediyoruz