iltasyazilim
FD Üye
Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı pilavlık pirinç
*1 kaşık margarin
*1 kaşık tereyağ
*1 kaşık sıvı yağ
*4 su bardağı kadar tavuk suyu
*Veya sade su ve tavuk bulyon
*3 tatlı kaşığı kadar tuz
*23 damla limon suyu
Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı Öncelikle pirinçimizi ılık su ve 1 5 tatlı kaşığı tuzla 15 dakika kadar ıslatalım Daha sonra yağlarımızı tencereye alıp güzelce eritelim Bu arada pirinçi güzelce yıkayıp süzgece alalım Eriyen ve hafif kızan yağa pirinçi alıp güzelce hafif topaklanana kadar yaklaşık 5 dakika kavuralım Kavrulan pirinçe kaynamış tavuk suyunu veya bulyonlu suyu yavaş yavaş ekleyelim (4 su bardağı su yazdım ama) suyu pirinçin üzerini 1 parmak geçecek kadar ekleyelim Ve 1 5 tatlı kaşığı tuzu ve limonu ekleyip kaynayana kadar yüksek kaynadıktan sonra en kısık ateşte suyu çekene kadar pişirelim Bu arada pilavı fazla karıştırmamak gerek çünkü pirinçler kırılır Sadece en son suyu çekmişmi diye bakın Pişen pilavın üzerine 1 adet peçete veya kağıt kapatıp 10 dakika demlendirelim Pilavımız hazır Afiyet olsun
*2 su bardağı pilavlık pirinç
*1 kaşık margarin
*1 kaşık tereyağ
*1 kaşık sıvı yağ
*4 su bardağı kadar tavuk suyu
*Veya sade su ve tavuk bulyon
*3 tatlı kaşığı kadar tuz
*23 damla limon suyu
Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı Öncelikle pirinçimizi ılık su ve 1 5 tatlı kaşığı tuzla 15 dakika kadar ıslatalım Daha sonra yağlarımızı tencereye alıp güzelce eritelim Bu arada pirinçi güzelce yıkayıp süzgece alalım Eriyen ve hafif kızan yağa pirinçi alıp güzelce hafif topaklanana kadar yaklaşık 5 dakika kavuralım Kavrulan pirinçe kaynamış tavuk suyunu veya bulyonlu suyu yavaş yavaş ekleyelim (4 su bardağı su yazdım ama) suyu pirinçin üzerini 1 parmak geçecek kadar ekleyelim Ve 1 5 tatlı kaşığı tuzu ve limonu ekleyip kaynayana kadar yüksek kaynadıktan sonra en kısık ateşte suyu çekene kadar pişirelim Bu arada pilavı fazla karıştırmamak gerek çünkü pirinçler kırılır Sadece en son suyu çekmişmi diye bakın Pişen pilavın üzerine 1 adet peçete veya kağıt kapatıp 10 dakika demlendirelim Pilavımız hazır Afiyet olsun