Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tane Tane Pirinç Pilavı

Tane Tane Pirinç Pilavı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

*Bir miktar baldo pirinç ( ben DURU marka kullandım)
*Miktar belirtmedim zira kendimce göz kararı su koyacağım
*Tel veya arpa şehriye
*Knor kızarmış tavuk bulyon
*Sıvı yağ
*Tereyağ
*Tuz
*Su

Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı Pirinçi güzelce yıkayalım Nişastası aksın
Yağı tencereye koyun
şehriyeyi koyun, iyice kavrulsun rengi koyulaşsın
Pirinçi ekleyin kavurun
Bulyonunekleyin gene kavurun
Üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyin
TAVSİYELERİM:
Her pirinç unludur Eğer iyi yıkanıp bu unu akıtılmazsa lapa olur
Düşünün içinde pirin unu koyduğunuz pirinç pilavı tane tane olur mu olmaz
Pirinçi iyi yıkadığınızdan nasıl emin olursunuz?
Yıkadığınızda suyu unlu gibidir önce, tozu gidince yıkadığınız su şefaflaşır şefaflaşana dek yıkayın
Şehriyeyi iyi kavuruyorum ben zira az kavurduğumda suyu koyunca rengi açılır, ben şehriye koyu olsun istiyorum bakır yani
Genelde pirinçi şefaflaşana dek kavurun derim ama eğer vaktiniz yoksa çokta önemli değil az kavursanız da olur
Suyu 2 parmak üzerine geçecek kadar ekleyiniz Gerçi bunu ben baldo duru markada tam tutturuyorum
 
858,496Konular
982,172Mesajlar
30,113Kullanıcılar
allySon üye
Üst Alt