Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tane Tane Pirinç Pilavım

Tane Tane Pirinç Pilavım

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Tane Tane Pirinç Pilavım Tarifi İçin Malzemeler

*2 bardak pirinç(Ovadan Mor renkli baldo pirinçi)
*2 5 bardak sıcak su
*Sıvıyağ ve tereyağı (Mis tereyağı)
*Tuz

Tane Tane Pirinç Pilavım Tarifi Yapılışı Evet burda size bildiğim püf noktalarını yazmak istiyorum Annem pirinçi yarım saat tuzlu suda bekletir Bana da böyle öğretti Pirinçler suda bekledikten sonra tereyağı ve sıvı yağı tencereye alıp eritilir Altı orta ateşte suyu kalmayacak şekilde süzülen Pirinçler kavrulur Pirinç hafif sarı ve parlak olana kadar kavrulur Zaten yağdan gelen bir ses vardır o köpüklü sese karadenizler “yağ Vıjır Vıjır ettimi kavrulmuştur der Ondan sonra normalde 1’e bir buçuk bardak su koyulur Fakat suda beklediği için pirinçler azıcık şişiyor bu yüzde 2 bardağa 3 bardak su fazla geliyor Ben bunu yarım bardak eksilterek dengeliyorum Öteki türlü lapa oluyor Sonra suyunu ekleyip tuzunu atıyoruz Tuz konusuna gelince annem suyu tuzlu olucak der ben de suyuna bakıyorum tuzluysa tuz eklemiyorum Tabi tuzu şap gibi olmayacak Sonra çok kısık ateşte göz göz olana kadar demlenecek Burada kısık ateş önemli ve suyunu çekmesi Şimdiden acemi arkadaşlarıma kolay gelsin
 
858,496Konular
981,706Mesajlar
29,777Kullanıcılar
veybekSon üye
Üst Alt