iltasyazilim
FD Üye
Tane Tane Pirinç Pilavımın Tarifi İçin Malzemeler
*2 yemek kaşığı tereyağ
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 su bardağı pirinç
*Yarım çay bardağı tel şehriye
*2 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 fiske şeker
*Bir kaç damla limon suyu
Tane Tane Pirinç Pilavımın Tarifi Yapılışı Tencereye şehriyeleri alıp biraz pembeleştiriyoruz ve tereyağ sıvı yağı ekleyip biraz daha kavuruyoruz Ardından pirinçleri ekleyip 2 dakika kadar kavuruyoruz Tuzu ,şekeri ,limonu da ekleyip suyu ilave ediyoruz Önce yüksek ateşte kaynatıp kaynayınca kısıyoruz Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirip 10 dk dinlendirip servis edebiliriz
*2 yemek kaşığı tereyağ
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 su bardağı pirinç
*Yarım çay bardağı tel şehriye
*2 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 fiske şeker
*Bir kaç damla limon suyu
Tane Tane Pirinç Pilavımın Tarifi Yapılışı Tencereye şehriyeleri alıp biraz pembeleştiriyoruz ve tereyağ sıvı yağı ekleyip biraz daha kavuruyoruz Ardından pirinçleri ekleyip 2 dakika kadar kavuruyoruz Tuzu ,şekeri ,limonu da ekleyip suyu ilave ediyoruz Önce yüksek ateşte kaynatıp kaynayınca kısıyoruz Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirip 10 dk dinlendirip servis edebiliriz