iltasyazilim
FD Üye
Tane Tane Tavuklu Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*15 su bardağı baldo pirinç
*25 su bardağı tavuk suyu
*15 yemek kaşığı tereyağı
*2 adet haşlanmış tavuk butu (kemiksiz)
*Tuz
Tane Tane Tavuklu Pilav Tarifi Yapılışı Öncelikle pirinci ayıklayıp tuzlu suda ıslatalım Tavuk etlerimizi haşlayalım Haşlandıktan sonra parçalara ayıralım
Tencereye tereyağını koyup eritelim Pirinçleri süzüp tereyağıyla beş altı dk kadar kavuralım Haşlanmış 25 su bardağı tavuk suyunu süzerek pirinçlere ekleyelim Tuzunu atalım, parçaladığımız tavuk etlerini ekleyip karıştıralım Kısık ateşte 20 dk kadar pişirelim Güzel bir pilavın püf noktası tereyağını bol kullanmak ve yemeden önce en az yarım saat dinlendirmek Yapacaklara afiyet olsun
*15 su bardağı baldo pirinç
*25 su bardağı tavuk suyu
*15 yemek kaşığı tereyağı
*2 adet haşlanmış tavuk butu (kemiksiz)
*Tuz
Tane Tane Tavuklu Pilav Tarifi Yapılışı Öncelikle pirinci ayıklayıp tuzlu suda ıslatalım Tavuk etlerimizi haşlayalım Haşlandıktan sonra parçalara ayıralım
Tencereye tereyağını koyup eritelim Pirinçleri süzüp tereyağıyla beş altı dk kadar kavuralım Haşlanmış 25 su bardağı tavuk suyunu süzerek pirinçlere ekleyelim Tuzunu atalım, parçaladığımız tavuk etlerini ekleyip karıştıralım Kısık ateşte 20 dk kadar pişirelim Güzel bir pilavın püf noktası tereyağını bol kullanmak ve yemeden önce en az yarım saat dinlendirmek Yapacaklara afiyet olsun