Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tanghulu çilek nasıl yapılır? Evde en kolay Tanghulu çilek yapımının püf noktaları

Tanghulu çilek nasıl yapılır? Evde en kolay Tanghulu çilek yapımının püf noktaları
0
52

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
tanghulu_cilek_nasil_yapilir_evde_en_kolay_tanghulu_cilek_yapiminin_puf_noktalari_1618652372_9646.jpg

İmgesiyle cezbeden şeker kaplı bir meyve tatlısı olan Tanghulu, Çin mutfağında hayli meşhurdur. Tanghulu çıtır bir şeker kabuğuyla kaplanmış bambu çubuklarında şişlenmiş meyvelerden yapılan klasik bir Çin atıştırmalığıdır. Kıtır kıtır yapısıyla ve cam imajıyla son günlerin favori tatlısı Tanghulu nasıl yapılır?

Bingtanghulu olarak da bilinen Tanghulu, Mandarin Çincesinde dağ alıç, Çin alıç, Çin yaban mersini yahut shanzha olarak da bilinen, şekerlenmiş Crataegus pinnatifida meyvesinden oluşan klâsik bir Kuzey Çin atıştırmalığıdır. Bir rivayete nazaran, Song hanedanındaki bir imparatorun kraliyet cariyesi gizemli bir hastalığa yakalanmış. Alıç meyvelerinin tıbbi özelliklerini bilen mahkeme tabibi, her yemekten evvel bu meyvelerden beş ila on kesim yemesini söylemiştir. Ne yazık ki, cariyenin bu meyveleri yemesinin tek yolu, onları daha lezzetli hale getirmek için şekerle kaplanmasıdır. Lezzetli “tedavi” sonunda işe yaramış ve bayan sonunda güzelleşmiştir. Kasaba halkı bu mucizevi tedaviyi duymuş ve çok geçmeden beşerler oradan atıştırmalık olarak bir çubukta şekerlenmiş meyve yemeye başlamıştır.



TANGHULU ÇİLEK TANIMI:

MATERYALLER

4 su bardağı şeker
2 su bardağı su
12 adet çilek
1 adet kırmızı erik
1 adet yeşil erik



YAPILIŞI

Öncelikle tencereye su ve şekeri ekleyin.  Şeker eriyip su kaynadıktan sonra 13 dakika kısık ateşte kaynatın 1 dakikada yüksek ateşte kaynatın.

Toplamda 14 dakika kaynatıyoruz. 14 dakika sonunda kıvamı istediğimiz üzere olmuş mu diye denetim edin.

Soğuk suya şekerli karışımdan ekleyin. 10 saniye bekleyip kıtır kıtır olmuş mu denetim ediyoruz. Şayet kıtır değilse kaynatmaya devam ediyoruz.

Kıtır kıtır sert olduktan sonra altını kapatabilirsiniz.



Kaynama süreci olana kadar çilekleri ve yapacağınız öteki meyveleri tahta şişe geçirin.

Şişe geçirdiğimiz meyveleri şireye batırıp çıkarıyoruz ve askıda kalacak biçimde yada yağlı kağıdın üzerine koyup oda sıcaklığına gelmesini bekliyoruz.

30 dakika meyveler kıvama geliyor. Dilerseniz 30 dakika dolapta da bekletebilirsiniz. 

Afiyet olsun...
 
858,496Konular
981,804Mesajlar
29,873Kullanıcılar
Üst Alt