Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tanıdığım En İyi Öğretmen

Tanıdığım En İyi Öğretmen

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Bu, çok uzun yıllar önce bir ilkokul öğretmeninin başından geçen bir öyküdür Öğretmenin adı Hanımefendi Thompson'du, Bayan Thompson 5Sınıf öğrencilerinin önünde ayakta durduğu birincil gün onlara yalan söyledi Birçok öğretmenler gibi onlara baktı ve hepsini benzer derecede sevdiğini söyledi Bu olanaklı değildi, çünkü orada ilk sırada az daha çökmüş gibi oturan ufak bir öğrenci vardı adı Teddy Staddard Bir önceki yıl Hanımefendi Thompson Teddy'i gözlemlemiş, onun öteki çocuklarla oynamadığını, giysilerinin benekli ve kendinin de defalarca banyo yapması gereken bir halde olduğunu görmüştü Teddy mutsuz da olabilirdi Çalıştığı okulda bayan Thompson, her öğrencinin geçmişteki kayıtlarını incelemekle de görevlendirilmişti ve Hanımefendi Thompson Teddy'nin bilgilerini en sona bırakmıştı Onun dosyasını incelediğinde çok şaşırmıştı Çünkü birinci derslik öğretmeni Teddy akıllı bir çocuk ve her lahza gülmeye hazır, ödevlerini ahenkli olarak yapıyor ve iyi huylu, arkadaşları onunla olmaktan mutlu diye yazmıştı İkinci derslik öğretmeni; bir öğrenci, arkadaşları kadar sevilen, ama evde annesinin amansız hastalığı onu üzüyor ve sanırım evdeki yaşamı fazla güçdiyordu Üçüncü sınıf öğretmeni`Annesinin ölümü onun için çok şiddet oldudiyordu Babası onunla yeterince ilgilenmiyor ve eğer birşeyler yapılmazsa evdeki negatif yaşam onu etkileyecekdiye yazmıştı Dördüncü derslik öğretmenine gelince; Teddy içine kapanık ve okula hiç ilgi göstermiyor Hiç arkadaşı değil bazen sınıfta uyuyordemişti Hemen hanımefendi thompson sorunu çözmüştü ve kendisinden utanıyordu Öğrenciler ona güzel kağıtlara sarılmış hoş kurdelelerle paketlenmiş Noel armağanları getirdiğinde kendini daha da fena hissetti Çünkü Teddy'nin armağanı kaba kahverengi bir kese kağıdına acemice sarılmıştı Bunu öbür öğrencilerin önünde açmak ona fazla acı verdi Kimileri paketten çıkan, kimi taşları düşmüş ve sahte taşlardan yapılmış bileziği ve üçte biri doymuş parfüm şişesini görünce gülmeye başladılar Fakat hoca bileziğin ne denli kibar olduğunu söyleyerek ve parfümden de birkaç damlayı bileğine damlatarak bu gülmeleri baştırdı O gün okuldan sonradan Teddy öğretmeninin yanına gelerek Bayan Thompson, bugün her zaman annem gibi koktunuz dedi Çocuklar gittikten daha sonra öğretmen yaklaşık bir saat ağladı O günden daha sonra da çocuklara okuma, yazma matematik öğretmekten öte onları eğitmeye başladı Teddy' de özel ilgi gösterdi Onu çalıştırırken zekasının baştan canlandığını hissetti Ona yiğitlik verdikçe çocuk gelişiyordu Yılın sonuna kadar, Teddy sınıfın en çalışkan öğrencilerinden biri olmuştu Öğretmenin hepinizi benzer derecede seviyorum yalanına rağmen Teddy onun en çok sevdiği öğrencisi olmuştu Bir sene sonradan kapısının aşağıda bir not buldu Teddy'dendi bütün yaşantısındaki en iyi öğretmenin kendisi olduğunu yazıyordu Ondan yeni bir anekdot alana değin altı sene geçti O mektupte liseyi bitirdiğini ve sınıfta en iyi 3 öğrenci olduğunu ve Bayan Thompson'un hala yasamındaki en iyi öğretmen olduğu yazıyordu Dört yıl sonra, bir mektup daha aldı Teddy'den O arada zamanın onun için çok baskı olduğunu çünkü üniversitede okuduğunu ve ve dereceyle mezun almak için fazla uğraş hercaması gerektiğini yazıyordu ve Bayan Thompson onun yaşamında tanıdığı en iyi öğretmendi sonradan dört sene daha geçti ve bir mektup daha geldi ve çok iyi dereceyle üniversiteden mezun olduğunu lakin ilerlemek istediğini yazıyordu Ve Bayan Thompson hala onun en çok sevdiği öğretmendi Bu defa mektubun altındaki imza fazla uzundu Theodere FStoddardTıp Doktoru Bu öykü burada bitmedi daha sonra ilkbaharda bir mektup daha aldı Hanımefendi Thompson Teddy yaşamının kızıyla tanıştığını ve evleneceğini yazmıştı Babasının birkaç sene önce öldüğünü ve Bayan Thompson'un düğünde, damadın anne ve babası için ayrılan yere oturup oturamayacağını soruyordu Tabii ama oturabilirdi Ve tahmin edin ne oldu? Hanımefendi Thompson törene bu vesileyle birkaç taşı düşmüş olan o bileziği taktı ve tabii oysa Noel'de Teddy'nin ona verdiği ve annesi gibi koktuğunu söylediği parfümünü de sürmeyi ihmalkârlık etmedi Birbirlerine sevinçle kucaklarken, Teddy onun kulağına Bana inandığınız için fazla teşekkürler, Hanımefendi Thompsondedi Kendimi manâlı hissetmemi sağladığınız ve beni böyle değiştirdiğiniz içinBayan Thompson gözündeki yaşlarla ona karşılık verdi:Ben sana teşekkür ederim Teddydedi Sen yanılıyorsun ben seni yok sen bana öğrettin seninle karşılaşana kadar ben öğretmenliği bilmiyordum

*

858,499Konular
982,590Mesajlar
30,356Kullanıcılar
saki erolSon üye
Üst Alt