Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tanrılar Okulu Kitap Özeti - Stefano E. D ’ANNA

Tanrılar Okulu Kitap Özeti - Stefano E. D ’ANNA
0
129

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Tanrılar Okulu Kitap ÖzetiStefano E D ’ANNA Tanrılar Okulu Kitap ÖzetiStefano E D ’ANNA' Kitap Tanıtımı

Size ‘öğretilen ve anlatılan dünyanın ’ anlatıldığı gibi olduğunu söyleyenler sadece anlatanlardır Korkmanız çekinmeniz endişe etmeniz gerektiği söylenen her şey bu betimlemenin pençesindeki insanların fikirleridir Fakat bunlar negatif duygulardır ve hiçbiri dünyaya geldiği haliyle insanın mayasında olan hisler değillerdir İnsan korkusuz doğar Nefret Edilen Şey cebren ‘öğretilir

Tanrılar Okulu Stefano E D ’ANNA

Hayatınızda önünüze çıkan herkesin özel bir tayin ile karşınıza geldiğine belirlenmiş olun Ve ona varlığı için teşekkür edin Bilhassa düşmanınızsa

Herkes sizi gösterir Çünkü herkesi siz yarattınız Bu dünyayı siz yarattınız Bu sizin dünyanız Telefondaki arkadaşınız sizsiniz Çalışanlarınız üstlerinizaileniz tümü sizsiniz Yay da ok da kasıt tahtası da; hepsi sizsiniz
Önünüzde gelecek varken geçmişle uğraşmayın Fakat geleceği de yeni bir ‘eski geçmiş ’ yaratmak için yaşamayın Onu şekillendirin; bu kere şekillendirin; geçmişinizin tekrarlarından kurtulun

Tanrılar Okulu Stefano E D ’ANNA

Mea Culpa… Başınıza gelmiş ve gelecek her şeyin tek sorumlusunun kendiniz olduğu gerçeğiyle barışmayı reddettiğiniz her gün tedavi süreciniz gecikecek‘yeni bir eski geçmiş ’ için her seferinde yeni bir adım attığınızla kalacaksınız
Hakiki düş fazla zamandır Güvenmek için görmeyi beklemeyin İnanın ama görebilin
Dünyadaki en büyük hesaplı hakiki ‘sevinç ’tur Ekonominin tanımı Sevinç ’tan baska hiçbir şey değildir defalarca iyi bir ekonomist olun

Düşleyin düşleyin düşleyin… Hayal var olan en hakiki şeydir

Kitabın içinden

Şömineye bir göz attım Yalazların parlaklığı gözlerimi kamaştırdı öyle fakat başımı döndürmek ve yaşarmasını durdurmak için gözlerimi kapatmak zorunda kaldım‘O ’ şöminenin yanındaydı; sırtı bana dönüktü Duvara vuran gölgesine baktım Odanın uzaktan ateşin çok az aydınlanan her iki ast duvarı eski pencereleri karanlığa dikilmiş gözler gibi çevreleyen harikulade taş kemerlerle kaplıydı Doğu yönündekinden sökecek şafakla renklenmiş göğün bir kısmını gördüm

Bir göl gibi gözüken beyaz döşemenin üzerinde tam sakınarak birkaç adım atmaya başlamışken bütün hareketlerimle düşüncelerimi donduran dehşet verengür sesini işittim

Arkasına dönmeden “Çok kötü bir durumdasın! dedi “Böyle olduğunu içeri girişinden yürüyüşünden hatta duygularının bunlardan önce gelen kokusundan anlayabiliyorum

Aklında fazla fazla sürüyle us var Bu halinle nereye varacağını sanıyorsun? O Kadar karman çormansın ancak yaşamını bir yazman olarak sürdürmekte çok zorlanacaksın

Ani bir vuruştan kendimi sakınmak istercesine “ Ben bir yazman değilim diye sertçe yanıtı yapıştırdım Kim olursa olsun aramızda uygun bir mesafe korunmalıydı Ama sözlerimin tüm gücü duvarların yalıtım kaplamalarında söndü Üzerime bilinmez bir dehşet çökmüştü sesim karşılık vermeye böylece hafif çıktı: “Ben bir yöneticiyim! (Sayfa 3)

Kitabın Künyesi

Yazarı: Stefano E D ’ANNA
Yayınevi: Alteo Yayınları
Çeviren: Şükrü Galibiyet Serinken
Türü: Felsefe
Sayfa Sayısı: 370
ISBN: 9759234041
Basım Tarihi: 2004 – Aralık *

858,509Konular
980,866Mesajlar
30,716Kullanıcılar
l11n44aSon üye