Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tansu Çiller 28 Şubat İçin İlk Kez Konuşacak

Tansu Çiller 28 Şubat İçin İlk Kez Konuşacak
0
58

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
61
Çiller, 15 takvim sessizliğini TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu için bozuyor

Eski Başbakan Tansu Çiller, kendisini arayarak komisyona davet eden başkan Nimet Baş'a, Bugüne değin hiç konuşmadım başta konuşacağım ve fazla önemli şeyler anlatacağım Elimde bu konuda çok enerjik bir arşivim vardedi

TELEFONLA EĞLENCE EDİLDİLER

Üç daha aşağı komisyonun çalışmalarıyla darbe ve muhtıraların araştırılması sürerken, Komite Başkanı Ak Parti Milletvekili Nimet Baş, dinlemeye karar verdikleri Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Genelkurmay başkanlarını şahsen arayarak komisyona ağırlama etti Baş, bu çerçevede Tansu Çiller ve Mesut Yılmaz'ı da arayarak, kendilerini dinlemek istediklerini söyledi Baş, halen yurtdışında olan Çiller'e, Bugüne dek hiç konuşmadınız Siz 28 Şubat sürecinin keza mağdurusunuz, keza yakın tanığısınız Bu meselenin aydınlatılmasında katkınızın büyük olacağını düşünüyorum Bu sürece yakından şahitlik etmiş kişiler konuşmazsa konu aydınlatılmaz Hepimizin buna takviye olması lüzumludedi Çiller ise şunları söyledi:

ÇİLLER: ELİMDE FAZLA KUVVETLI ARŞİVİM VAR

Ben bu konuda üzerime düşeni yapacağım Hiç merak etmeyin şimdi yurtdışındayım, isterseniz hemen dönebilirim Ama herkesi dinledikten sonra beni dinlerseniz daha faydalı olacağını düşünüyorum Bugüne kadar 28 Şubat süreci hakkında hiç konuşmadım ilk kez konuşacağım ve fazla kayda değer şeyler anlatacağım Elimde bu konuda çok kuvvetli bir arşivim var O nedenle siz diğerlerini dinleyin, ben ona göre konuşayım Çünkü onların söyleyeceği herşeye verilecek bir cevabım var Darbe komisyonunun kurulmasını çok önemsiyorum Tarihe ışık tutacak bir egzersiz yapacağınıza inanıyorum Bu komisyona sizin başkan olmanızdan da fazla memnun oldum

KOMİSYONA GELDİĞİMDE HERŞEYİ KONUŞACAĞIM

Baş, O dönemde siyasetin doğal akışı içinde başbakanlık hakkınızdı fakat verilmedi, transferler yaşandı Siyaset doğasında işlemedideyince, Çiller gülerek, Komisyona geldiğimde herşeyi konuşacağımdemekle yetindi Baş'ın siyaseti bıraktıktan sonra neler yaptığına ilişkin sorusuna da Çiller, Kız torunum var Fazla mutluyum ve fazla huzurluyum Torunumla vakit geçiyorum, siyasetten sonra nefes aldımyanıtını verdi

MESUT YILMAZ YAZILI GÖNDERECEK

Eski başbakan Mesut Yılmaz ise kurul toplantısına katılmayacağını, bu konuda bugüne kadar herşeyin konuşulduğunu, yeniden konuşmaya lüzum olmadığını söyledi Yılmaz, komisyonun sorularına yazılı yanıt saptamak istediğini de kaydetti Yılmaz'ın bu talebine rağmen kurul gerçi resmi olarak Yılmaz'a ziyafet yazısı yazacak Her iki liderle ilgili randevular da TBMM tatilinden sonra ekim ayında gerçekleşecek *

858,506Konular
983,048Mesajlar
33,110Kullanıcılar
kaannns1903Son üye
Üst Alt