Gündeme ait değerlendirmelerde bulunan Eski Başbakan Tansu Çiller, 'Bana çok ısrar edildi şu ana kadar gel diye, ben dedim ki niçin geleyim? Güzel gidiyor işler. Türkiye rahat büyümesi iyi' dedi.
Katıldığı bir televizyon programında Türkiye’nin birinci bayan başbakanı olduğunu ve direkt doğruya milletin seçimiyle geldiğini anlatan Tansu Çiller, “Şu basamaktan sonra Türkiye’nin birinci bayan başbakanı olmuşum, birinci bayan dışişleri bakanı, hazine bakanı, birinci bayan başbakan yardımcısı olmuşum anladığıma nazaran duyduğuma nazaran bütün İslam dünyasında gerçek manada bir demokratik seçimle gelmiş bir saltanattan değil de direkt doğruya milletin seçimiyle gelmiş birinci bayan başbakanmışım, birinci bayan profesör başbakanmışım. Bütün bunlar olağan insanı keyifli ediyor. Hamdolsun diyorum. Hem milletime bana bunları verdiği için hem Cenab-ı Allah’a” biçiminde konuştu.
'İyi gidiyor işler, Türkiye rahat...'
Türkiye’nin başına neler gelebileceğini gördüğünü söyleyen Eski Başbakan Tansu Çiller, bunun kurulmasına yardımcı olabileceğini hatta bunun başını çekebileceğini söyledi. Çiller, “Türkiye’nin başına neler gelebileceğini görüyorum. Onun için bir merkez sağa gereksinim olduğunu düşünüyorum. Bunun kurulmasına yardımcı olabilirim. Bunun başını çekebilirim. Bu kapıyı açık tutmak için çaba verebilirim. Ben karar da vermedim. Milletim karar versin” dedi.
* Bana çok ısrar edildi şu ana kadar gel diye, ben dedim ki niçin geleyim? Güzel gidiyor işler. Türkiye rahat büyümesi güzel. Bir gereksinim olacak ben bu gereksinime yanıt verdiğimi göreceğim ve Türkiye çok büyük bir tehlike altında göreceğim. Artık bütün bunlar bir ortaya gelince benim bu ülkenin bana verdiklerinden sonra, bana verdikleri deneyimlerden sonra şayet benim üstümde bir vebal, vazife varsa bunu yerine getirmekten kaçmamalıyım. Ancak bu türlü bir talebim, isteğim yok. Heyecanım Türkiye için.