Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tapas nedir ve evde tapas nasıl yapılır? İspanya'nın leziz yemeği Tapas tarifi

Tapas nedir ve evde tapas nasıl yapılır? İspanya'nın leziz yemeği Tapas tarifi
0
41

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
tapas_nedir_ve_evde_tapas_nasil_yapilir_ispanyanin_leziz_yemegi_tapas_tarifi_1602842070_789.jpg

Tapas, ortaya paylaşmalık gelen küçük İspanyol mezelerine verilen isimdir. Masterchef'te bugün 15 Ekim Perşembe günü İspanyol yemekleri yapılıyor. Tapas tarifi vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki, tapas nasıl yapılır? Tapas'ın çeşitleri var mı? İşte, tapas hakkında bilgiler...

Tapas kelime anlamı olan, tapa ‘’kapak’’ kelimesinden gelmektedir.   Günümüzde yapılan tapaslar, basit bir ekmek diliminden ziyade İspanyol mutfağındaki lezzetli küçük versiyonları olarak karşımıza çıkmaktadır. Kolay ve bilinen bir tapas menüsü küçük ve iştah açıcı lezzetlerden gelir. Balıklarla, ev yapımı salamuralarla, yumurtalı tariflerle, soslu mantarlar, şarküteri ürünlerinin kullanılmasıyla, peynirler ve bunların dışında aklınıza gelebilecek çok sayıda ürün tapas olarak hazırlanabilir. İspanyollar, tapas’ı genellikle geç iş çıkışı saatlerinde yemek olayını geçiştirmek için ve arkadaşlarla geçen kaliteli zamanlara eşlik etmesi için tercih ederler. Bu durumu o kadar ciddiye alırlar ki “Yemeğe gidiyorum” değil de “tapas’a gidiyorum” demeyi tercih ederler. Tapas eskiden ücretsiz olsa da günümüzde ücretsiz tapas yok denecek kadar azdır. Yalnızca teklifsiz önünüze koyuluyorsa bilin ki o tapa ücretsizdir. Peki tapas nasıl yapılır? 

OTWmU_1602842375_2844.jpg

TAPAS TARİFİ:

MALZEMELER

İstediğiniz kadar patates
Zeytinyağı
Tuz
Acı ketçap (Brava sos)

vAxbc_1602842135_8395.jpg

YAPILIŞI

İlk öncelikle patatesleri soyuyoruz ve orta büyüklükte küpler şeklinde kesin.

Sonrasında bir tencerede kaynar su ve az bir tuz ile 10 dakika kadar haşlayın.

Sonrasında 10-15 dakika patatesleri dolapta soğutun.

Dolaptan çıkardıktan sonra kızgın zeytinyağında kızartın.

Sonrasında tabağa koyup üzerine acı ketçap ve kürdan koyarak servis yapıyoruz.

Afiyet olsun...
 
858,505Konular
982,656Mesajlar
33,044Kullanıcılar
Mahmut343Son üye
Üst Alt