Tarabya'da ahududu satıcısı. 1960 lı yıllar.
1965 senesinde Prof. Dr. Çiçek Derman’a Kültür Tarihçisi Süheyl Ünver “İstanbul’un nesi meşhur” diye sorar ve cevabı şu biçimde yine hocanın kendisinden gelir: “Boğaziçi’nin erguvanı, Beykoz’un cevizi, Sultanselim’in inciri, Kemer’in patlıcanı, Eyüp’ün kaymağı, Çengelköy’ün ayvası ve salatalığı, Arnavutköy’ün çileği, Alibeyköy’ün yoğurdu, Yarımca’nın kirazı, Tavşancı’nın üzümü, Beylerbeyi’nin simidi, Sarıyer’in böreği ve içme suları, Tuzla’nın içmeleri, Kartal’ın pırasası, Kandilli’nin yazması, Üsküdar’ın çatması…”
alıntı
1965 senesinde Prof. Dr. Çiçek Derman’a Kültür Tarihçisi Süheyl Ünver “İstanbul’un nesi meşhur” diye sorar ve cevabı şu biçimde yine hocanın kendisinden gelir: “Boğaziçi’nin erguvanı, Beykoz’un cevizi, Sultanselim’in inciri, Kemer’in patlıcanı, Eyüp’ün kaymağı, Çengelköy’ün ayvası ve salatalığı, Arnavutköy’ün çileği, Alibeyköy’ün yoğurdu, Yarımca’nın kirazı, Tavşancı’nın üzümü, Beylerbeyi’nin simidi, Sarıyer’in böreği ve içme suları, Tuzla’nın içmeleri, Kartal’ın pırasası, Kandilli’nin yazması, Üsküdar’ın çatması…”
Ziyaretçiler için gizlenmiş link , görmek için
Giriş yap veya üye ol.
alıntı