Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tarabya'da ahududu satıcısı

Tarabya'da ahududu satıcısı
0
161

Adalı

(¯´•._.• Adminasitor•._.•´¯)
Modaratör
Katılım
May 12, 2017
Mesajlar
851
Etkileşim
19,946
Puan
98
F-D Coin
124
Tarabya'da ahududu satıcısı. 1960 lı yıllar.
1965 senesinde Prof. Dr. Çiçek Derman’a Kültür Tarihçisi Süheyl Ünver “İstanbul’un nesi meşhur” diye sorar ve cevabı şu biçimde yine hocanın kendisinden gelir: “Boğaziçi’nin erguvanı, Beykoz’un cevizi, Sultanselim’in inciri, Kemer’in patlıcanı, Eyüp’ün kaymağı, Çengelköy’ün ayvası ve salatalığı, Arnavutköy’ün çileği, Alibeyköy’ün yoğurdu, Yarımca’nın kirazı, Tavşancı’nın üzümü, Beylerbeyi’nin simidi, Sarıyer’in böreği ve içme suları, Tuzla’nın içmeleri, Kartal’ın pırasası, Kandilli’nin yazması, Üsküdar’ın çatması…”


alıntı
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,570Kullanıcılar
samsungcloudSon üye
Üst Alt