iltasyazilim
FD Üye
Tarak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*1 çay bardağı irmik
*1 çay bardağı pudra şekeri
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı hindistan cevizi
*1 çay kaşığı sirke
*1 adet limonun rendesi
*1 kabartma tozu
*1 vanilya
*Kıvama gelecek kadar un
İçine;
*1 su bardağı ceviz
Şerbeti için;
*4 şu bardağı toz şeker
*4 buçuk su bardağı su
*Bir kaç damla limon suyu
Üzeri için;
*1 yumurtanın sarısı
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Yeşil fıstık
*Kavrulmuş fındık
Şekil vermek için;
*Uzun ve geniş bir tarak
Tarak Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Önce şerbetimizi hazırlıyoruz şekeri ve suyu ocağa alıp kaynatıyoruz
*Şerbet kaynayınca birkaç damla limon sıkıp ocağı kapatıp şerbeti soğumaya bırakıyoruz
*Un, kabartma tozu ve vanilya hariç tüm malzemeler bir kaba koyulur çırpıcı yardımıyla homojenize olana kadar karıştırılır
*Ardından un, kabartma tozu ve vanilya elekten geçirilerek eklenir ve hamur ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurulur
*Hamur hazırlandıktan sonra dinlenmeye bırakılır
*Bir bardak ceviz çok küçültülmemek şartıyla elde ufalanır
*Dinlenen hamur küçük parçalara ayrılır (Ceviz büyüklüğünden biraz daha büyük olması yeterli)
*Her bir parça tarağın dişlerine koyularak boylamasına üzerine bastırılır ve içine 1 tatlı kaşığı ceviz koyulur
*Ardından kısa kenarlarından hamur birbirine doğru yukarı çekilir ve kenarları kapatılarak iki ucu birleştirilir
*Tüm hamura şekil verildikten sonra yağlanmış tepsiye dizilir ve üzerine yağ ve yumurta karışımı sürülür ve ortalarına birer adet fındık koyulur
*180 derecelik fanlı fırında üstü güzelce kızarana kadar pişirilir
*Tatlı fırından çıktıktan sonra ilk sıcağı gidince şerbet dökülür
*Şerbetini iyice çekince uçları yeşil fıstığa bulanır Afiyet olsun
*1 çay bardağı irmik
*1 çay bardağı pudra şekeri
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı hindistan cevizi
*1 çay kaşığı sirke
*1 adet limonun rendesi
*1 kabartma tozu
*1 vanilya
*Kıvama gelecek kadar un
İçine;
*1 su bardağı ceviz
Şerbeti için;
*4 şu bardağı toz şeker
*4 buçuk su bardağı su
*Bir kaç damla limon suyu
Üzeri için;
*1 yumurtanın sarısı
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Yeşil fıstık
*Kavrulmuş fındık
Şekil vermek için;
*Uzun ve geniş bir tarak
Tarak Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Önce şerbetimizi hazırlıyoruz şekeri ve suyu ocağa alıp kaynatıyoruz
*Şerbet kaynayınca birkaç damla limon sıkıp ocağı kapatıp şerbeti soğumaya bırakıyoruz
*Un, kabartma tozu ve vanilya hariç tüm malzemeler bir kaba koyulur çırpıcı yardımıyla homojenize olana kadar karıştırılır
*Ardından un, kabartma tozu ve vanilya elekten geçirilerek eklenir ve hamur ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurulur
*Hamur hazırlandıktan sonra dinlenmeye bırakılır
*Bir bardak ceviz çok küçültülmemek şartıyla elde ufalanır
*Dinlenen hamur küçük parçalara ayrılır (Ceviz büyüklüğünden biraz daha büyük olması yeterli)
*Her bir parça tarağın dişlerine koyularak boylamasına üzerine bastırılır ve içine 1 tatlı kaşığı ceviz koyulur
*Ardından kısa kenarlarından hamur birbirine doğru yukarı çekilir ve kenarları kapatılarak iki ucu birleştirilir
*Tüm hamura şekil verildikten sonra yağlanmış tepsiye dizilir ve üzerine yağ ve yumurta karışımı sürülür ve ortalarına birer adet fındık koyulur
*180 derecelik fanlı fırında üstü güzelce kızarana kadar pişirilir
*Tatlı fırından çıktıktan sonra ilk sıcağı gidince şerbet dökülür
*Şerbetini iyice çekince uçları yeşil fıstığa bulanır Afiyet olsun