iltasyazilim
FD Üye
Tarçınlı Çay Halkaları Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket instant maya
*1 su bardağı süt
*1 çay bardağı tereyağ
*3 yemek kaşığı şeker
*1 adet yumurta
*Bir tutam tuz
*Aldığı kadar un
Arasına sürmek için;
*4 yemek kaşığı şeker
*2 yemek kaşığı tarçın
*3 yemek kaşığı tereyağ
Tarçınlı Çay Halkaları Tarifi Yapılışı Yapılışı;
Yoğurma kabına önce instant maya alınır Üzerine ılıtılmış süt dökülür Ardından şeker, tereyağ, bir tutam tuz ve yumurta ilave edilerek karıştırılır Unu da yavaş yavaş dökülerek hamur yoğurulur Yumuşak bir kıvam alan hamur ikiye bölünür Mantı hamuru inceliğinde açılan hamura eritilmiş tereyağ sürülür Toz şeker ve tarçın karıştırılırarak hamurun üzerine serpilir Hamur rulo şeklinde sarılır İki ucu birleştirilerek halka şekli verilir Birer parmak arayla dip kısımlarına gelmeden hamur kesilir Kesilen dilimler içi görülecek şekilde çevirilir Hamur mayalanması için üzeri örtülerek tepside yarım saat kadar bırakılır Kabaran halkalar önceden ısıtılmış ve 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir
*1 paket instant maya
*1 su bardağı süt
*1 çay bardağı tereyağ
*3 yemek kaşığı şeker
*1 adet yumurta
*Bir tutam tuz
*Aldığı kadar un
Arasına sürmek için;
*4 yemek kaşığı şeker
*2 yemek kaşığı tarçın
*3 yemek kaşığı tereyağ
Tarçınlı Çay Halkaları Tarifi Yapılışı Yapılışı;
Yoğurma kabına önce instant maya alınır Üzerine ılıtılmış süt dökülür Ardından şeker, tereyağ, bir tutam tuz ve yumurta ilave edilerek karıştırılır Unu da yavaş yavaş dökülerek hamur yoğurulur Yumuşak bir kıvam alan hamur ikiye bölünür Mantı hamuru inceliğinde açılan hamura eritilmiş tereyağ sürülür Toz şeker ve tarçın karıştırılırarak hamurun üzerine serpilir Hamur rulo şeklinde sarılır İki ucu birleştirilerek halka şekli verilir Birer parmak arayla dip kısımlarına gelmeden hamur kesilir Kesilen dilimler içi görülecek şekilde çevirilir Hamur mayalanması için üzeri örtülerek tepside yarım saat kadar bırakılır Kabaran halkalar önceden ısıtılmış ve 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir