iltasyazilim
FD Üye
Tarçınlı Cevizli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket (250 gram) margarin
*1 çay bardağı pudra şekeri
*1 yumurta beyazı
*Yarım çay bardağı sıvı
*455 su bardağı un
*1 çay bardağı ince dövülmüş ceviz
*1 çay kaşığı tepeleme dolu tarçın
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
Üzeri için;
*3 yemek kaşığı pudra şekeri
*2 tatlı kaşığı tarçın
Tarçınlı Cevizli Kurabiye Tarifi Yapılışı Margarin, pudra şekeri sıvı yağ yumurta beyazını karıştırın Tarçın, kabartma tozu vanilya ve cevizi ekleyip tekrar karıştırın Unu da ekleyin İlk başta 35 bardak unu ekleyin Ondan sonrasını kontrollü bir şekilde ekleyin 455 bardak kadar un alıyor Yağlı kağıt serili fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekil verdiğimiz kurabiyeleri yerleştirip önceden ısıtılmış 160 derece fırında altı kızarana kadar pişiriyoruz
Fırından çıkardığımız kurabiyelerin soğumasını beklemeden karıştırdığımız pudra şekeri ve tarçınlı karışımına kurabiyeleri bulayıp servis ediyoruz 45 güne kadar tazeliğini koruyan ağızda dağılan nefis bir kurabiye elde etmiş oluyoruz Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
*1 paket (250 gram) margarin
*1 çay bardağı pudra şekeri
*1 yumurta beyazı
*Yarım çay bardağı sıvı
*455 su bardağı un
*1 çay bardağı ince dövülmüş ceviz
*1 çay kaşığı tepeleme dolu tarçın
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
Üzeri için;
*3 yemek kaşığı pudra şekeri
*2 tatlı kaşığı tarçın
Tarçınlı Cevizli Kurabiye Tarifi Yapılışı Margarin, pudra şekeri sıvı yağ yumurta beyazını karıştırın Tarçın, kabartma tozu vanilya ve cevizi ekleyip tekrar karıştırın Unu da ekleyin İlk başta 35 bardak unu ekleyin Ondan sonrasını kontrollü bir şekilde ekleyin 455 bardak kadar un alıyor Yağlı kağıt serili fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekil verdiğimiz kurabiyeleri yerleştirip önceden ısıtılmış 160 derece fırında altı kızarana kadar pişiriyoruz
Fırından çıkardığımız kurabiyelerin soğumasını beklemeden karıştırdığımız pudra şekeri ve tarçınlı karışımına kurabiyeleri bulayıp servis ediyoruz 45 güne kadar tazeliğini koruyan ağızda dağılan nefis bir kurabiye elde etmiş oluyoruz Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun