Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tarçınlı Çörek (Kanelbullar)

Tarçınlı Çörek (Kanelbullar)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Hamur
75 g tereyağı
1,5 su bardağı 300 ml süt
44,5 su bardağı 800900ml un
¼ su bardağı 50 ml şeker
1 paket kurumaya veya 25 gr yaş maya
1 çay kaşığı öğütülmüş kakule
İç karışım
60 g tereyağı
2 çay kaşığı 10 ml tarçın
½ su bardağı şeker veya 100 gram badem ezmesi ve ¼ su bardağı şeker


Yapılışı
Tereyağını eritip, sütü ilave edin Yaş maya kullanıyorsanız yağısütü 37°C’ye ısıtın, kuru maya kullanıyorsanız 45°C’ye ısıtın
Ekmek makinasında yapıyorsanız sırasıyla; yağsüt karışımını, unu, şekeri, kakuleyi, tuzu ve kuru mayayı makinenin haznesine yerleştirin 12 dakika boyunca makinada yoğurun Hamuru makinenin haznesinden çıkarmadan 40 dakika kabarması için bekleyin
Elle yoğuracaksanız bütün malzemeleri karıştırın ve yoğurabildiğiniz kadar yoğurun (iyi yoğurulursa daha güzel kabaracaktır) Serin ve hava akışı olmayan yerde yaklaşık 40 dakika kabarması için bekletin
Hamur kabarırken içini hazırlayın Oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağını, tarçını ve şekeri (ve badem ezmesini) karıştırın
Hamur iki kat kabardığında unlanmış masaya alın ve biraz yoğurun Hamuru iki parçaya bölün ve dikdörtgen şekilde açın
Hazırladığınız tarçın karışımını üstüne sürün ve rulo yapın 2 cm kalınlığında kesin Çörekleri kalıplara veya direkt yağlı kağıt üzerine yerleştirin 30 dakika üstünü örterek tepside kabarmasını bekleyin
Yumurta sarısını bir yemek kaşığı su ile karıştırın ve çöreklerin üstüne sürün Fırının orta kısmında, 225°C’de 8 dakika pişirin
Fırından çıkardıktan sonra çörekleri tel tepsinin üstüne alın ve üstünü örtün Bu şekilde soğursa daha yumuşak olur



 
858,505Konular
982,809Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt