Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tarçınlı Çörek

Tarçınlı Çörek

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Mayalanmış hamurla yapılan bir gıda çeşididir çörek Sabah kahvaltılarda, atıştırmalıklarda istenilen her zaman tüketilebilir Çeşitli şekillerde yapılmasından dolayı da tercih edilir Hemen hemen her damak tadına göre çeşidi bulunur Peynirli, tahinli, haşhaşlı, zeytinli, tarçınlı vb çeşitlerde olabilir Peki tarçınlı çörek nasıl yapılır?

Çöreğin güzel olmasının püf noktası iyi mayalamaktan geçer Mayaya unu karıştırmadan önce mutlaka hafif sıcaklıkta bir suda mayayı dinlendirin Sıcak su döküldüğünde köpürmeye başlar gibi olacaktır Bu iyi bir şeydir Maya taze değil ise bu köpürme gibi değişiklik yaşanmaz Üremesi için suyun sıcak olması lazımdır Soğuk suyla mayalama yapılmaz Diğer bir önemli etken ise mayalanan ortam sıcak olmalıdır Eğer sıcaklığı yakalayamıyorsanız fırını 30 dereceye ayarlayın ve mayayı bu sıcaklıktaki fırının içinde dinlendirin Eğer dışarıda mayalama yapıyorsanız üzerine mutlaka nemli bir bez koyun

Malzemeler

Yarım su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı şeker
Yarım paket hazır maya
Bir miktar portakal ya da limon kabuğu rendesi
2 su bardağı un

İç malzemesi

1 su bardağı şeker
23 yemek kaşığı tarçın
100 gram tereyağı

Yapılışı

Karıştırma kabına mayayı boşaltın ve çok az ılık su dökün 12 dakika dinlendirin
Ardından süt, yumurta, yağ ve şekeri koyup ilk karıştırmasını yapın Daha sonra kabukları da attıktan sonra yavaş yavaş unu ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayın Eliniz eğer yapışıyorsa biraz yağlamanızda fayda vardır Yapışma minimuma inecektir
Eğer sıcaklık olarak müsaitse dışarıda üstüne nemli bir bez örterek 40 dk kadar mayalayın Ya da fırın sıcaklığını 30 dereceye ayarlayıp 2025 dakikada da mayalamasını sağlayabilirsiniz
Mayalanan hamuru üç eşit parçaya bölün Ardından her parçayı oklava ya da merdane yardımıyla yarım cm kalınlığında çok ince olmayacak şekilde açın
Tereyağını hamurun her yerine sürün
Bir kap içerisinde tarçın ve şekeri karıştırın ve 3'de 1'ini açılan hamurun üzerine serpin
Rulo halinde hamuru bir bütün olarak sarın Ve verev şekilde eşit parçalar halinde kesin
Ardından aynı işlemi tüm hamurlara uygulayın ve yağlı kağıt üzerine tepsilere dizin Fırını ısıtmadan 180 dereceye ayarlayıp pişirin
 
858,497Konular
981,983Mesajlar
29,974Kullanıcılar
Osmanlı75Son üye
Üst Alt