iltasyazilim
FD Üye
Tarçınlı Fındık Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket margarin
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı toz şeker
*1 paket kabartma tozu
*1 paket şekerli vanilin
*Aldığı kadar un
Üzeri İçin:
*1 su bardağı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tarçın
Tarçınlı Fındık Kurabiye Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar Tarif oldukça kolay bu yüzden kısaca anlatıyorum Margarin, sıvı yağ, toz şeker, kabartma tozu ve vanilyayı yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz ve kulak memesi kıvamına gelene kadar un ekliyoruz Hazırladığımız hamuru, cevizden daha küçük parçalar halinde yuvarlıyoruz Kurabiyeye istediğiniz şekli verebilirsiniz ancak boyutunun küçük olmasına dikkat edin Daha sonra yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz 180 derecelik fırında ortalama 20 dk pişiriyoruz Herkesin fırını farklı olduğundan süre değişebilir Kurabiyeler beyaz kalacak şekilde kızarmaya başladığı anda fırından çıkarıyoruz Kurabiyeler pişerken küçük derin bir kaba un ve tarçını koyup iyice karıştırıyoruz Fırından çıkan kurabiyeleri hemen soğumadan şekertarçın karışımına buluyoruz Hızlı olup kurabiyelerin soğumasına fırsat vermeden bu işlemi yapmalıyız yoksa karışım toz kurabiyenin üzerine yapışmaz Kurabiyelerimizi sıcak ya da soğuk servis edebiliriz
Bu arada tarçın sevmeyenler için tarçın yerine kakao koyup o şekilde denemiştim O da güzel olmuştu ama tarçın sevmeyenler bile tarçınlıyı daha çok beğenmişti İstediğiniz şekilde yapabilirsiniz Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
*1 paket margarin
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı toz şeker
*1 paket kabartma tozu
*1 paket şekerli vanilin
*Aldığı kadar un
Üzeri İçin:
*1 su bardağı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tarçın
Tarçınlı Fındık Kurabiye Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar Tarif oldukça kolay bu yüzden kısaca anlatıyorum Margarin, sıvı yağ, toz şeker, kabartma tozu ve vanilyayı yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz ve kulak memesi kıvamına gelene kadar un ekliyoruz Hazırladığımız hamuru, cevizden daha küçük parçalar halinde yuvarlıyoruz Kurabiyeye istediğiniz şekli verebilirsiniz ancak boyutunun küçük olmasına dikkat edin Daha sonra yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz 180 derecelik fırında ortalama 20 dk pişiriyoruz Herkesin fırını farklı olduğundan süre değişebilir Kurabiyeler beyaz kalacak şekilde kızarmaya başladığı anda fırından çıkarıyoruz Kurabiyeler pişerken küçük derin bir kaba un ve tarçını koyup iyice karıştırıyoruz Fırından çıkan kurabiyeleri hemen soğumadan şekertarçın karışımına buluyoruz Hızlı olup kurabiyelerin soğumasına fırsat vermeden bu işlemi yapmalıyız yoksa karışım toz kurabiyenin üzerine yapışmaz Kurabiyelerimizi sıcak ya da soğuk servis edebiliriz
Bu arada tarçın sevmeyenler için tarçın yerine kakao koyup o şekilde denemiştim O da güzel olmuştu ama tarçın sevmeyenler bile tarçınlıyı daha çok beğenmişti İstediğiniz şekilde yapabilirsiniz Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun