Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tarçınlı Halkalar

Tarçınlı Halkalar

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzeme Listesi:

Yarım su bardağı süt
90 gram tereyağı
1 çay bardağı toz şeker
Yarım çay kaşığı tuz
1 çay bardağı ılık su
1 paket toz maya
1 yumurta
3,54 su bardağı un
İç malzeme
1 yemek kaşığı erimiş tereyağı
Yarım çay bardağı esmer şeker (normal şeker de kullanabilirsiniz)
1 tatlı kaşığı tarçın
yarım su bardağı kuru üzüm

Yapılışı:

Süt, tereyağı, şeker ve tuzu küçük bir tencerede ısıtın Tereyağı tamamen erisin Ocağı kapatın ve ılımasını bekleyin

Geniş bir kapta ılık su ve toz mayayı karıştırınIlımış yağlı karışımı içine dökün, karıştırınYumurtayı ve unun yarısını koyun, karıştırın Kalan unu azar azar ilave ederek yoğurun Elinize yapışmayan , yumuşak bir hamur elde edeceksiniz

Hamurunuzu naylon streç folyoya sarın ( çok sıkı olmasın, mayalanacağı için biraz gevşek ve genişçe sarın) buz dolabına koyun En az 2 saat buzdolabında beklemesi gerekiyor Hamuru 1 gün buzdolabında muhafaza edebilirsiniz

Unlu bir yüzeyde merdane ile açın 11,5 cm kalınlıkta açtıktan sonra erimiş tereyağını fırça ile her yerine gelecek şekilde yağlayın Esmer toz şekeri serpin Tarçını serpin Kuru üzümleri heryere eşit gelecek şekilde dağıtın Hamuru rulo yapın, sıkıca sarmaya çalışın Kenar kısımları gevşeyebiliyor, kontrol ederek sarma işini tamamlayın Keskin bir bıçakla 22,5 cm lik kalınlıkta kesin Kestiğiniz yer alta gelecek şekilde yağlı kağıt olan fırın tepsisine yerleştirin 45 dakika daha tepside mayalansın

180 derecede pembeleşinceye kadar pişirin
Arasında toz şeker olduğu için fırında fazla tutarsanız alt kısmı karamelize oluyor Pişerken takip etmenizi öneriyorum
Bu çöreğin ılık iken yenmesi çok güzel oluyor O yüzden misafirleriniz gelmeden ya da kendiniz için hazırlıyorsanız yiyeceğiniz zamandan hemen önce pişirmeniz en iyisi
Buz dolabında 2 saatten fazla tuttuysanız dışarıya çıkardığınızda 510 dakika beklerseniz hamuru daha kolay açabiliyorsunuz
Yerken üzerine pudra şekeri (çay süzgecinden geçirerek ) serperek de yiyebilirsiniz
 
858,497Konular
981,973Mesajlar
29,971Kullanıcılar
ahmet1903Son üye
Üst Alt