iltasyazilim
FD Üye
Malzeme Listesi:
Yarım su bardağı süt
90 gram tereyağı
1 çay bardağı toz şeker
Yarım çay kaşığı tuz
1 çay bardağı ılık su
1 paket toz maya
1 yumurta
3,54 su bardağı un
İç malzeme
1 yemek kaşığı erimiş tereyağı
Yarım çay bardağı esmer şeker (normal şeker de kullanabilirsiniz)
1 tatlı kaşığı tarçın
yarım su bardağı kuru üzüm
Yapılışı:
Süt, tereyağı, şeker ve tuzu küçük bir tencerede ısıtın Tereyağı tamamen erisin Ocağı kapatın ve ılımasını bekleyin
Geniş bir kapta ılık su ve toz mayayı karıştırınIlımış yağlı karışımı içine dökün, karıştırınYumurtayı ve unun yarısını koyun, karıştırın Kalan unu azar azar ilave ederek yoğurun Elinize yapışmayan , yumuşak bir hamur elde edeceksiniz
Hamurunuzu naylon streç folyoya sarın ( çok sıkı olmasın, mayalanacağı için biraz gevşek ve genişçe sarın) buz dolabına koyun En az 2 saat buzdolabında beklemesi gerekiyor Hamuru 1 gün buzdolabında muhafaza edebilirsiniz
Unlu bir yüzeyde merdane ile açın 11,5 cm kalınlıkta açtıktan sonra erimiş tereyağını fırça ile her yerine gelecek şekilde yağlayın Esmer toz şekeri serpin Tarçını serpin Kuru üzümleri heryere eşit gelecek şekilde dağıtın Hamuru rulo yapın, sıkıca sarmaya çalışın Kenar kısımları gevşeyebiliyor, kontrol ederek sarma işini tamamlayın Keskin bir bıçakla 22,5 cm lik kalınlıkta kesin Kestiğiniz yer alta gelecek şekilde yağlı kağıt olan fırın tepsisine yerleştirin 45 dakika daha tepside mayalansın
180 derecede pembeleşinceye kadar pişirin
Arasında toz şeker olduğu için fırında fazla tutarsanız alt kısmı karamelize oluyor Pişerken takip etmenizi öneriyorum
Bu çöreğin ılık iken yenmesi çok güzel oluyor O yüzden misafirleriniz gelmeden ya da kendiniz için hazırlıyorsanız yiyeceğiniz zamandan hemen önce pişirmeniz en iyisi
Buz dolabında 2 saatten fazla tuttuysanız dışarıya çıkardığınızda 510 dakika beklerseniz hamuru daha kolay açabiliyorsunuz
Yerken üzerine pudra şekeri (çay süzgecinden geçirerek ) serperek de yiyebilirsiniz
Yarım su bardağı süt
90 gram tereyağı
1 çay bardağı toz şeker
Yarım çay kaşığı tuz
1 çay bardağı ılık su
1 paket toz maya
1 yumurta
3,54 su bardağı un
İç malzeme
1 yemek kaşığı erimiş tereyağı
Yarım çay bardağı esmer şeker (normal şeker de kullanabilirsiniz)
1 tatlı kaşığı tarçın
yarım su bardağı kuru üzüm
Yapılışı:
Süt, tereyağı, şeker ve tuzu küçük bir tencerede ısıtın Tereyağı tamamen erisin Ocağı kapatın ve ılımasını bekleyin
Geniş bir kapta ılık su ve toz mayayı karıştırınIlımış yağlı karışımı içine dökün, karıştırınYumurtayı ve unun yarısını koyun, karıştırın Kalan unu azar azar ilave ederek yoğurun Elinize yapışmayan , yumuşak bir hamur elde edeceksiniz
Hamurunuzu naylon streç folyoya sarın ( çok sıkı olmasın, mayalanacağı için biraz gevşek ve genişçe sarın) buz dolabına koyun En az 2 saat buzdolabında beklemesi gerekiyor Hamuru 1 gün buzdolabında muhafaza edebilirsiniz
Unlu bir yüzeyde merdane ile açın 11,5 cm kalınlıkta açtıktan sonra erimiş tereyağını fırça ile her yerine gelecek şekilde yağlayın Esmer toz şekeri serpin Tarçını serpin Kuru üzümleri heryere eşit gelecek şekilde dağıtın Hamuru rulo yapın, sıkıca sarmaya çalışın Kenar kısımları gevşeyebiliyor, kontrol ederek sarma işini tamamlayın Keskin bir bıçakla 22,5 cm lik kalınlıkta kesin Kestiğiniz yer alta gelecek şekilde yağlı kağıt olan fırın tepsisine yerleştirin 45 dakika daha tepside mayalansın
180 derecede pembeleşinceye kadar pişirin
Arasında toz şeker olduğu için fırında fazla tutarsanız alt kısmı karamelize oluyor Pişerken takip etmenizi öneriyorum
Bu çöreğin ılık iken yenmesi çok güzel oluyor O yüzden misafirleriniz gelmeden ya da kendiniz için hazırlıyorsanız yiyeceğiniz zamandan hemen önce pişirmeniz en iyisi
Buz dolabında 2 saatten fazla tuttuysanız dışarıya çıkardığınızda 510 dakika beklerseniz hamuru daha kolay açabiliyorsunuz
Yerken üzerine pudra şekeri (çay süzgecinden geçirerek ) serperek de yiyebilirsiniz