iltasyazilim
FD Üye
Tarçınlı Hindistan Cevizli Sütlü İrmik Tarifi İçin Malzemeler
*1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi
*Göz kararı tarçın
*8 yemek kaşığı irmik
*9 yemek kaşığı şeker
*Yarım yemek kaşığı tereyağ
*Şekerli vanilin
*4 bardak süt
*Göz kararı kakao
Tarçınlı Hindistan Cevizli Sütlü İrmik Tarifi Yapılışı
1
*Süt, irmik, şeker, hindistan cevizi ve tarçın karıştırılır
*Kaynamaya başlayınca şekerli vanilin ve tereyağı ilave edilir biraz daha kaynatılır
*Kaplarımızı ıslatıyoruz, irmiğimizi ikiye bölecek gibi düşünüp kaplara pay ediyoruz
*Kalan kısıma kakao ekleyip kaplara tekrardan döküyoruz
*Oda sıcaklığına geldiğimde buzdolabında 23 saat bekletiyoruz
*Ters çevirip servis ediyoruz afiyet olsun
*1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi
*Göz kararı tarçın
*8 yemek kaşığı irmik
*9 yemek kaşığı şeker
*Yarım yemek kaşığı tereyağ
*Şekerli vanilin
*4 bardak süt
*Göz kararı kakao
Tarçınlı Hindistan Cevizli Sütlü İrmik Tarifi Yapılışı
1
*Süt, irmik, şeker, hindistan cevizi ve tarçın karıştırılır
*Kaynamaya başlayınca şekerli vanilin ve tereyağı ilave edilir biraz daha kaynatılır
*Kaplarımızı ıslatıyoruz, irmiğimizi ikiye bölecek gibi düşünüp kaplara pay ediyoruz
*Kalan kısıma kakao ekleyip kaplara tekrardan döküyoruz
*Oda sıcaklığına geldiğimde buzdolabında 23 saat bekletiyoruz
*Ters çevirip servis ediyoruz afiyet olsun