iltasyazilim
FD Üye
Tarçınlı Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*Bir orta boy bal kabağının yarısı
*4 su bardağı toz şeker
*1 çay bardağı su
*2 yemek kaşığı tarçın
*Süslemek içinde; çubuk tarçın
Tarçınlı Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı Bir orta boy bal kabağının yarısını karpuz dilimleri halinde kesip daha sonra büyük küpler halinde doğruyoruz Daha sonra tencerimize bir sıra halinde dizip üstünü kapatacak şekilde bir buçuk bardak toz şeker ve bir yemek kaşığı tarçın döküyoruz Tekrar üstüne bir sıra kabakları dizip üstünü kapatacak şekilde bir buçuk bardak toz şeker ve bir yemek kaşığı tarçın döküyoruz Tencerenin kapağını kapatıp yaklaşık 10 saat bekletiyoruz 10 saat sonra şekerler erimiş ve kabaklar suyunu salmış oluyor*Üstüne bir çay bardağı su ekleyip orta ateşte ocakta pişirin Kaynayınca kısık ateşte pişirmeye devam edin 1 buçuk saat sonunda çatalla piştiğinden emin olup altını kapatın ve soğumasını bekleyin Soğuyunca tabaklara yerleştirip çubuk tarçınla süsleyin
Afiyet olsun
*Bir orta boy bal kabağının yarısı
*4 su bardağı toz şeker
*1 çay bardağı su
*2 yemek kaşığı tarçın
*Süslemek içinde; çubuk tarçın
Tarçınlı Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı Bir orta boy bal kabağının yarısını karpuz dilimleri halinde kesip daha sonra büyük küpler halinde doğruyoruz Daha sonra tencerimize bir sıra halinde dizip üstünü kapatacak şekilde bir buçuk bardak toz şeker ve bir yemek kaşığı tarçın döküyoruz Tekrar üstüne bir sıra kabakları dizip üstünü kapatacak şekilde bir buçuk bardak toz şeker ve bir yemek kaşığı tarçın döküyoruz Tencerenin kapağını kapatıp yaklaşık 10 saat bekletiyoruz 10 saat sonra şekerler erimiş ve kabaklar suyunu salmış oluyor*Üstüne bir çay bardağı su ekleyip orta ateşte ocakta pişirin Kaynayınca kısık ateşte pişirmeye devam edin 1 buçuk saat sonunda çatalla piştiğinden emin olup altını kapatın ve soğumasını bekleyin Soğuyunca tabaklara yerleştirip çubuk tarçınla süsleyin
Afiyet olsun