iltasyazilim
FD Üye
Tarçınlı Milföyden Grissini Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket milföy
*0 5 su bardağı toz şeker
*2 çorba kaşığı tarçın
*1 adet yumurta
*0 25 çay bardağı zeytinyağı
*Koroplast Pişirme Kağıdı
*Koroplast Streç Film
Tarçınlı Milföyden Grissini Tarifi Yapılışı 1 Oda sıcaklığında çözülmüş 2 parça milföy hamurunu, hamur açma tahtasına yerleştirin
2 Üzerine tarçın ve toz şeker karışımını hamurun tamamına gelecek şekilde serpin
3 Hazırladığınız hamurun üzerini bir parça streç filmle kaplayın
4 Merdaneyi toz şeker ve tarçın karışımının hamura yapışmasını sağlamak için çok bastırmayarak hamuru açar gibi, hamurun üzerinde gezdirin
5 Streç filmi kaldırın Bir bıçak veya hamur kesme bıçağıyla hazırladığınız milföy hamurunu uzunlamasına şeritler halinde 1’er cm kalınlığında kesin
6 Şeritleri teker teker rulo şeklinde çevirin ve pişirme kağıdı serili tepsiye birbirlerine yapışmayacak şekilde dizin
7 Üzerine bir kase içinde çırptığınız yumurtayı fırça yardımıyla sürün
8 Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar 2025 dakika pişirin
9 Soğuduktan sonra tepsiden alın
10 Arzuya göre vanilyalı puding ve çilekle servis edebilirsiniz
*1 paket milföy
*0 5 su bardağı toz şeker
*2 çorba kaşığı tarçın
*1 adet yumurta
*0 25 çay bardağı zeytinyağı
*Koroplast Pişirme Kağıdı
*Koroplast Streç Film
Tarçınlı Milföyden Grissini Tarifi Yapılışı 1 Oda sıcaklığında çözülmüş 2 parça milföy hamurunu, hamur açma tahtasına yerleştirin
2 Üzerine tarçın ve toz şeker karışımını hamurun tamamına gelecek şekilde serpin
3 Hazırladığınız hamurun üzerini bir parça streç filmle kaplayın
4 Merdaneyi toz şeker ve tarçın karışımının hamura yapışmasını sağlamak için çok bastırmayarak hamuru açar gibi, hamurun üzerinde gezdirin
5 Streç filmi kaldırın Bir bıçak veya hamur kesme bıçağıyla hazırladığınız milföy hamurunu uzunlamasına şeritler halinde 1’er cm kalınlığında kesin
6 Şeritleri teker teker rulo şeklinde çevirin ve pişirme kağıdı serili tepsiye birbirlerine yapışmayacak şekilde dizin
7 Üzerine bir kase içinde çırptığınız yumurtayı fırça yardımıyla sürün
8 Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar 2025 dakika pişirin
9 Soğuduktan sonra tepsiden alın
10 Arzuya göre vanilyalı puding ve çilekle servis edebilirsiniz